Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Grilēts Jāņu siers ar mazsālītu gurķu salsu
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Ja meklē kādu oriģinālu recepti svētku galdam vai garšīgu ideju, kā izmantot Jāņu sieru, izmēģini šo salikumu. Grilētais siers lieliski sader ar svaigo salsu, kur mijas īstas vasaras garšas!
Sastāvdaļas
1 ķimeņu siera ritulis (uz biezpiena bāzes)
200 g mazsālītu gurķu
200 g saldas melones
1 sarkanais sīpols
daži zariņi piparmētras
daži zariņi bazilika
daži kāti diļļu
½ laima sulas
2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Smalkos gabaliņos sagriež mazsālītus gurķus, meloni un sīpolu, un liek bļodā. Pievieno smalki sakapātus zaļumus, sāli, piparus un olīveļļu. Visu apmaisa un noliek malā ievilkties.
Siera rituli sagriež 5 mm biezās šķēlēs.
Uzkarsē pannu, ieziež ar eļļu, un liek cepties sieru zeltaini brūnu no abām pusēm.
Uz šķīvja liek salsu, ko pasniedz ar tikko ceptu sieru.
Komentāri: