Grilēts Jāņu siers ar mazsālītu gurķu salsu

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Ja meklē kādu oriģinālu recepti svētku galdam vai garšīgu ideju, kā izmantot Jāņu sieru, izmēģini šo salikumu. Grilētais siers lieliski sader ar svaigo salsu, kur mijas īstas vasaras garšas!

Sastāvdaļas

  • 1 ķimeņu siera ritulis (uz biezpiena bāzes)
  • 200 g mazsālītu gurķu
  • 200 g saldas melones
  • 1 sarkanais sīpols
  • daži zariņi piparmētras
  • daži zariņi bazilika
  • daži kāti diļļu
  • ½  laima sulas
  • 2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Smalkos gabaliņos sagriež mazsālītus gurķus, meloni un sīpolu, un liek bļodā. Pievieno smalki sakapātus zaļumus, sāli, piparus un olīveļļu. Visu apmaisa un noliek malā ievilkties.
  2. Siera rituli sagriež 5 mm biezās šķēlēs.
  3. Uzkarsē pannu, ieziež ar eļļu, un liek cepties sieru zeltaini brūnu no abām pusēm.
  4. Uz šķīvja liek salsu, ko pasniedz ar tikko ceptu sieru.