Laša fileju apsāla, uzspiež sulu no ½ laima, pārlej ar terijaki mērci un atstāj iemarinēties uz 30 minūtēm.
Lasi cep uz sakarsētas pannas, līdz gatavs, nepārcep. Kad lasis gatavs, to apsmērē ar terijaki mērci.
Pagatavo kuskusu pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kamēr kuskuss briest, sagatavo dārzeņus salātiem. Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm, gurķi sagriež ripiņās, olīvas pārgriež uz pusēm, avokado sagriež šķēlēs, sniega zirņu pākstis pārgriež uz pusēm. Visus dārzeņus liek bļodā, pievieno atdzisušu kukskusu, sāli, piparus, sulu no ½ laima, bazilika pesto un visu samaisa.
Uz šķīvja kārto romiešu salātlapas, pāri liek kuskusa salātus, tad šķēlēs sagrieztu sarkano sīpolu, pa virsu liek cepto laša fileju. Pasniedz.
Komentāri: