Grilēta kukurūza meksikāņu gaumē

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

4 svaigas kukurūzas vālītes

40 g vegāniskā sviesta

120 g vegāniskās majonēzes

40 g Indijas riekstu vai blanšētu mandeļu

20 g rauga pārslu

šķipsna sāls

1 ēdamkarote ķiploku pulvera

1 tējkarote kūpināta čili pulvera (vai kūpinātas paprikas + Kajennas piparu)

1 laims

Pagatavošana

  1. Pagatavo riekstu “sieru”. Blenderī kopā sasmalcina riekstus, rauga pārslas, sāli un ķiploku pulveri, līdz konsistence atgādina rīvētu cieto sieru. Šo var aizstāt arī ar vegānisko Parmas siera alternatīvu.
  2. Kukurūzas apziež ar sviestu un grilē, līdz tās viegli apdeg no visām pusēm. 
  3. Kārtīgi apziež ar majonēzi un apbirdina ar riekstu sieru un kūpināto čili pulveri. 
  4. Pasniedz, apslakot ar laima sulu.