Grieķu zupa ar citronu un vistu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sildoša, bet tajā pašā laikā atsvaidzinoša zupa no vistas buljona un citroniem. Garšas buķeti papildina olu dzeltenumu maigā garša, kas zupas tekstūru padara tīkami zīdainu un maigu.

Sastāvdaļas

Buljonam

  • 1 l ūdens
  • 2 lielas vistas filejas
  • pētersīļu kāti
  • seleriju kāti
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • miziņa no ½ citrona
  • sāls, piparu graudi

Zupai

  • ⅓ glāzes putini grandi makaroniņu rīsu formā
  • 6 olu dzeltenumi
  • 2 citroni
  • 1 sauja sakapātu pētersīļu
  • 1 sauja sakapātas kinzas

Pagatavošana

  1. Pagatavo buljonu. Karstā ūdenī liek vistas filejas, dārzeņus un garšvielas, ierīvē citrona miziņu. Ik pa laikam ar putu karoti noņem liekās putas no ūdens virsas. Kad vistas gaļa mīksta, buljons ir gatavs. Visas sastāvdaļas izņem, atstājot tikai šķidrumu. Vistu saplucina nelielos gabaliņos un noliek malā.
  2. Buljonā izvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma ~ 7–8 minūtes.
  3. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno citronu sulu un sakuļ.
  4. Iebiezina zupu. Strauji un nepārtraukti maisot, sakultajai olu dzeltenumu un citronu sulas masai pievieno 1 kausiņu silta buljona. Turpinot maisīt, pievieno vēl 2–3 kausiņus buljona, lai olu dzeltenumu masa “pierastu” pie buljona siltuma. Gatavo masu pamazām, uzmanīgi iemaisot, lej buljona katliņā un silda, līdz zupa iegūst viendabīgu un krēmīgu konsistenci. Šis process ir jāveic diezgan ātri un ļoti rūpīgi, citādi olas saies kunkulīšos un zupa neiegūs vajadzīgo konsistenci.
  5. Pasniedz nekavējoties, servē bļodiņās kopā ar vistas filejas gabaliņiem un pārber ar pētersīļu un kinzas zaļumiem.
1. pagatavošanas solis
GriekuZupa_1

Pagatavo buljonu. Karstā ūdenī liek vistas filejas, dārzeņus un garšvielas, ierīvē citrona miziņu. Ik pa laikam ar putu karoti noņem liekās putas no ūdens virsas. Kad vistas gaļa mīksta, buljons ir gatavs. Visas sastāvdaļas izņem, atstājot tikai šķidrumu. Vistu saplucina nelielos gabaliņos un noliek malā.

2. pagatavošanas solis
GriekuZupa_2

Buljonā izvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma ~ 7–8 minūtes.

3. pagatavošanas solis
GriekuZupa_3

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno citronu sulu un sakuļ.

4. pagatavošanas solis
GriekuZupa_4

Iebiezina zupu. Strauji un nepārtraukti maisot, sakultajai olu dzeltenumu un citronu sulas masai pievieno 1 kausiņu silta buljona. Turpinot maisīt, pievieno vēl 2–3 kausiņus buljona, lai olu dzeltenumu masa “pierastu” pie buljona siltuma. Gatavo masu pamazām, uzmanīgi iemaisot, lej buljona katliņā un silda, līdz zupa iegūst viendabīgu un krēmīgu konsistenci. Šis process ir jāveic diezgan ātri un ļoti rūpīgi, citādi olas saies kunkulīšos un zupa neiegūs vajadzīgo konsistenci.

5. pagatavošanas solis
GriekuZupa_final

Pasniedz nekavējoties, servē bļodiņās kopā ar vistas filejas gabaliņiem un pārber ar pētersīļu un kinzas zaļumiem.