Sildoša, bet tajā pašā laikā atsvaidzinoša zupa no vistas buljona un citroniem. Garšas buķeti papildina olu dzeltenumu maigā garša, kas zupas tekstūru padara tīkami zīdainu un maigu.
Buljonam
Zupai
Pagatavo buljonu. Karstā ūdenī liek vistas filejas, dārzeņus un garšvielas, ierīvē citrona miziņu. Ik pa laikam ar putu karoti noņem liekās putas no ūdens virsas. Kad vistas gaļa mīksta, buljons ir gatavs. Visas sastāvdaļas izņem, atstājot tikai šķidrumu. Vistu saplucina nelielos gabaliņos un noliek malā.
Buljonā izvāra makaronus atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma ~ 7–8 minūtes.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno citronu sulu un sakuļ.
Iebiezina zupu. Strauji un nepārtraukti maisot, sakultajai olu dzeltenumu un citronu sulas masai pievieno 1 kausiņu silta buljona. Turpinot maisīt, pievieno vēl 2–3 kausiņus buljona, lai olu dzeltenumu masa “pierastu” pie buljona siltuma. Gatavo masu pamazām, uzmanīgi iemaisot, lej buljona katliņā un silda, līdz zupa iegūst viendabīgu un krēmīgu konsistenci. Šis process ir jāveic diezgan ātri un ļoti rūpīgi, citādi olas saies kunkulīšos un zupa neiegūs vajadzīgo konsistenci.
Pasniedz nekavējoties, servē bļodiņās kopā ar vistas filejas gabaliņiem un pārber ar pētersīļu un kinzas zaļumiem.
Komentāri: