Granola ar grieķu jogurtu, ogu mērci un sāļo karameli

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

GRANOLAI

  • 60 g ķirbju sēklu
  • 120 g auzu pārslu
  • 60 g saulespuķu sēklu
  • 60 g medus
  • 60 g lazdu riekstu
  • 70 g mandeļu
  • 55 g žāvētu dzērveņu

 

OGU MĒRCEI

  • 100 g zemeņu
  • 100 g krūmmelleņu
  • 40 g cukura

 

KARAMELEI

  • 200 g cukura
  • 50 g ūdens
  • 260 g saldā krējuma
  • šķipsna jūras sāls

 

  • 400 g grieķu jogurta
  • 240 g zemeņu

Pagatavošana

  1. Katliņā izkausē medu. Ķirbju un saulespuķu sēklas sasver kopā ar auzu pārslām. Izmaisa un pievieno izkausēto medu. Liek grauzdēties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz granola ir zeltaini brūna. Izņem no krāsns un atdzesē.
  2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 ºC temperatūrai, un liek grauzdēties lazdu riekstus un mandeles 8–12 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Izņem no krāsns un atdzesē. Sagriež mazākos gabalos un kopā ar žāvētām dzērvenēm pievieno granolai.
  3. Ogas nomazgā, sagriež ceturtdaļās, pievieno cukuru un katliņā uzkarsē, līdz ogas ir sasulojušās. Atdzesē.
  4. Atsevišķā katliņā sasver cukuru un ūdeni. Karamelizē, līdz masa ir dzintara krāsā. Nepārtraukti maisot, divās reizēs pievieno saldo krējumu. Pievieno jūras sāli un atdzesē.
  5. Trauka apakšā liek ogu mērci vai karameli, tad granolu, grieķu jogurtu un vēlreiz granolu. Pasniedz ar svaigām zemenēm.