Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Granola ar grieķu jogurtu, ogu mērci un sāļo karameli
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
GRANOLAI
60 g ķirbju sēklu
120 g auzu pārslu
60 g saulespuķu sēklu
60 g medus
60 g lazdu riekstu
70 g mandeļu
55 g žāvētu dzērveņu
OGU MĒRCEI
100 g zemeņu
100 g krūmmelleņu
40 g cukura
KARAMELEI
200 g cukura
50 g ūdens
260 g saldā krējuma
šķipsna jūras sāls
400 g grieķu jogurta
240 g zemeņu
Pagatavošana
Katliņā izkausē medu. Ķirbju un saulespuķu sēklas sasver kopā ar auzu pārslām. Izmaisa un pievieno izkausēto medu. Liek grauzdēties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz granola ir zeltaini brūna. Izņem no krāsns un atdzesē.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 170 ºC temperatūrai, un liek grauzdēties lazdu riekstus un mandeles 8–12 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Izņem no krāsns un atdzesē. Sagriež mazākos gabalos un kopā ar žāvētām dzērvenēm pievieno granolai.
Ogas nomazgā, sagriež ceturtdaļās, pievieno cukuru un katliņā uzkarsē, līdz ogas ir sasulojušās. Atdzesē.
Atsevišķā katliņā sasver cukuru un ūdeni. Karamelizē, līdz masa ir dzintara krāsā. Nepārtraukti maisot, divās reizēs pievieno saldo krējumu. Pievieno jūras sāli un atdzesē.
Trauka apakšā liek ogu mērci vai karameli, tad granolu, grieķu jogurtu un vēlreiz granolu. Pasniedz ar svaigām zemenēm.
Komentāri: