Garneles venecuēliešu gaumē ar kuskusu

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām

Kuskusu un mērci gatavo paralēli, jo gatavošanas laiks un process abiem ir līdzīgs, tādējādi ļaus ietaupīt laiku

Sastāvdaļas

KUSKUSAM:

  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 burkāns
  • 1 neliels cukīni
  • 2 saulē kaltēti tomāti
  • 200 g izmērcētu Indijas riekstu
  • 6 žāvētas aprikozes
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 250 g kuskusa
  • zaļumi
  • sāls, pipari, čili
  • eļļa cepšanai

MĒRCEI:

  • garneļu čaulas
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 burkāns
  • 1 fenhelis
  • 100 ml baltvīna
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 200 ml kokosriekstu piena (vai krēms)
  • 100 ml saldā krējuma
  • tom yum pasta
  • sojas mērce
  • zivju mērce
  • sāls, pipari, čili
  • kartupeļu milti iebiezināšanai
  • 15 jēlas tīģergarneles
  • 1 daiviņa ķiploka
  • pētersīļi
  • čili
  • sviests
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

KUSKUSAM:

  1. Liek katliņā eļļā cepties smalki sakapātu sīpolu, ķiplokus, burkānu, cukīni un tomātus.
  2. Pievieno smalki kapātus Indijas riekstus un aprikozes.
  3. Pievieno tomātu pastu. Pieber kuskusu, mazliet apcep.
  4. Pievieno ūdeni – tik, cik kuskuss ņem pretī. Pievieno garšvielas.
  5. Pavāra uz lēnas uguns 2 minūtes, noņem no uguns, bagātīgi pārber ar pētersīļiem vai kinzu, uzliek vāku un ļauj mazliet ievilkties.

MĒRCEI:

  1. Liek katliņā apcepties rupji sagrieztu sīpolu, ķiplokus, burkānu un fenheli. Kad dārzeņi sacepušies, pievieno tomātu pastu. Apmaisa.
  2. Pievieno garneļu čaulas. Pielej baltvīnu un ļauj pasautēties. Pievieno kokosriekstu pienu un saldo krējumu.
  3. Pievieno visas garšvielas pēc garšas. Nokāš, pēc tam iebiezina ar kartupeļu cieti.

 

  1. Uz kārtīgi sakarsētas pannas uzlej eļļu.
  2. Liek garneles cepties vienā kārtā 1 minūti no katras puses tā, lai garneles būtu tikai “aprautas”, kļūtu viegli rozā.
  3. Samazina karstumu uz minimālo, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, pētersīļus, čili un piciņu sviesta. Maisot pasautē 1 minūti.

Garneles pasniedz ar kuskusu un garneļu čaulu mērci.