GARENĀ KEFĪRA PLĀTSMAIZE AR ĀBOLIEM

Viegla
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 120 ml kefīra
  • 120 g kviešu miltu
  • 100 g cukura
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta

KRĒJUMA KĀRTAI

  • 120 ml skābā krējuma
  • 20 g cukura
  • 1 tējkarote kanēļa

1–2 lieli āboli

Pagatavošana

  1. Olas ar mikseri saputo ar cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu, cepamo pulveri, tad iemaisa miltus, cepamo pulveri un kefīru.
  2. Mīklu izlīdzina ar sviestu ieziestā garenajā cepamajā formā, virsū kārto ābolu šķēlītes.
  3. Plātsmaizi gatavo līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes, tad pārlej ar krējumu, kas sajaukts ar cukuru un kanēli, un turpina gatavot vēl 5 minūtes.