Variācijas par tēmu:
Gatavojot ēdienu māla podiņā ēdiens vienmēr būs sulīgs un aromātisks. Gaļu var sutināt kopā ar dārzeņiem un garšsaknēm pēc izvēles. Ūdens vietā gaļai gatavošanas sākumā var pievienot pudeli tumšā alus.
Der zināt:
Pārmērīga sāls uzņemšana noslogo organisma fizioloģiskās sistēmas, pirmkārt, nieres. Palielināts sāls daudzums organismā rada asinsspiediena celšanos, tādējādi palielinot sirds/asinsvadu slimību risku.
Sāls ir pievienota daudziem pārtikas produktiem – maizei, gaļas izstrādājumiem, kūpinājumiem, konserviem, sieriem u.c., tāpēc gatavojot ikdienā no liekas sāls pievienošanas ēdienam būtu jāizvairās.
Gaļu noskalo un nosusina.
Ķiplokus notīra un 6 daiviņas izspiež caur ķiploku spiedi.
Sīpolu notīra un pārgriež uz pusēm.
Gaļā ar asu nazi izdara nelielus griezumus, kuros ieliek 2-3 veselas ķiploku daiviņas. Uzkaisa drupinātus piparus.
Zem tītara ādas iesmērē izspiestās ķiploku daiviņas.
Gaļu no visām pusēm iesmērē ar sinepēm.
Cepamajā podiņā liek lauru lapas, četrās daļās sagrieztu čili piparu, ieber smaržīgos piparus.
Gaļai pievieno 2-3 ķiploka daiviņas, kompakti satin un liek podiņā.
Pievieno atlikušos ķiplokus, rozmarīna zariņu.
Podiņā ieliek arī sīpola pusītes.
Pielej apmēram 250 ml verdoša ūdens un uzliek vāku.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties gaļu. Gaļas gatavību pārbauda, iedurot tajā ar asu nazi – gaļai ir jābūt mīkstai, ar gaišu sulu.
Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem un/vai vārītiem kartupeļiem.
Šodien pagatavoju tītara cepeti pēc šīs receptes. Manai ģimenei ļoti garšoja. Svētki izdevās. Paldies Jums!
Loti garsigi sanaca. Tik tiesam. Agrak vispar nekad nelietoju titara galu, agad pateicoties sai receptei ieptikas
Diezgan bezgaršīga gaļa. Ārpusē ķiploks un rozmarīns, bet iekšpusē bez garšas. Otrreiz negatavošu. Un kur receptē pazudis sāls?
Ļoti garšīgi! Man mazajā podiņā ielīda tikai 1kg un gaļa pazuda zibens ātrumā!
Paldies!