Gardi auzu pārslu batoniņi ar zemesriekstu sviestu

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Šī recepte ir burvīga ar to, ka tā tiešām ir ļoti, ļoti vienkārša. Auzu batoniņu pagatavošanai nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas, katliņš kurā visu samaisīt un cepeškrāsns, kurā batoniņus apcept.

Receptē ierastā brūnā cukurā vietā Anna Panna no ”Gatavo 3” iesaka izmantot gaišo Muskovado cukuru, jo tas batoniņu pagatavošanas laikā paspēs izkust, kamēr ierastais brūnais cukurs, visticamāk, nē.

Muskovado cukurs tiek ražots no cukurniedrēm. Ražošanas procesā šī cukura sastāvā tiek saglabāta melase, kas cukuru padara izteikti mitru. Šim cukuram ir divi veidi – gaiši brūnais un tumši brūnais. Ierasti Muskovado cukuru izmanto smalkmaizīšu, saldējumu un citu desertu gatavošanā.

Šis nav ”fitnesa batoniņš”!

Lai arī ierasti auzu batoniņi tiek uzskatīti par labu uzkodu sportistiem pirms vai pēc treniņiem, šis nav tas gadījums, tāpēc seko līdzi, cik šos gardumus notiesā.

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 50 g zemesriekstu sviesta
  • 90 g gaišā Muskovado cukura
  • 90 g zeltainā sīrupa
  • 250 g auzu pārslu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Katliņā liek sviestu, zemesriekstu sviestu, cukuru un zeltaino sīrupu. Visu silda, līdz cukurs izkusis un šķidrums kļuvis viendabīgs. Iemaisa auzu pārslas un pieber šķipsniņu sāls.
  2. Cepamo formu 20 x 30 cm noklāj ar cepamo papīru.
  3. Formā liek sagatavoto mīklu un rūpīgi izlīdzina. Cep krāsnī 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē un sagriež.