Gambas al ajillo

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g mizotu garneļu
  • 1 tējkarote sāls
  • ½ tējkarotes maltu melno piparu
  • 200 g olīveļļas
  • 10 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarote čili pārslu
  • 2 ēdamkarotes sausa baltvīna
  • laims
  • pētersīļi

Pagatavošana

  1. Garneles apkaisa ar sāli un pipariem. Ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.
  2. Pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē olīveļļu. Kad eļļa karsta, pievieno čili pārslas un kapātos ķiplokus, karsē aptuveni 1 minūti, lai eļļa uzsūc garšas un ķiploki kļūst viegli zeltaini.
  3. Pievieno garneles un cep 1–2 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz garneles kļuvušas rozā un viscaur izcepušās.
  4. Pannu ņem nost no uguns, garnelēm pievieno baltvīnu, nedaudz laima sulas un kapātus pētersīļus. Apmaisa un pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: