Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Gambas al ajillo
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
500 g mizotu garneļu
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes maltu melno piparu
200 g extra virgin olīveļļas
10 daiviņas ķiploku
½ tējkarote čili pārslu
2 ēdamkarotes sausa baltvīna
laims
pētersīļi
Pagatavošana
Garneles apkaisa ar sāli un pipariem. Ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.
Pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē olīveļļu. Kad eļļa karsta, pievieno čili pārslas un kapātos ķiplokus, karsē aptuveni 1 minūti, lai eļļa uzsūc garšas un ķiploki kļūst viegli zeltaini.
Pievieno garneles un cep 1–2 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz garneles kļuvušas rozā un viscaur izcepušās.
Pannu ņem nost no uguns, garnelēm pievieno baltvīnu, nedaudz laima sulas un kapātus pētersīļus. Apmaisa un pasniedz ar grauzdētu baltmaizi.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: