Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Franču sīpolu zupa
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
6–8 vidēja lieluma dzeltenie sīpoli
4–5 zariņi svaiga timiāna
3–4 lauru lapas
2 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas
1–1,5 l dārzeņu buljona
šķipsna sāls
pipari
50 g kviešu miltu
“PARMAS SIERAM”
sauja Indijas riekstu
3 ēdamkarotes rauga pārslu
1 tējkarote ķiploku pulvera
šķipsna sāls
100 ml ūdens
Pagatavošana
Katlā uzkarsē eļļu. Sīpolus sagriež gareniskās sloksnēs un liek katlā. Pievieno timiānu un lauru lapas. Sīpolus viegli apcep un turpina sautēt uz vidējas uguns.
Sīpoliem ik pēc brīža pievieno pāris kausiņu uzsildīta dārzeņu buljona. Zupu vāra uz lēnas uguns ~ 40 minūtes, līdz sīpoli pilnībā mīksti un zupa ieguvusi spēcīgu garšu.
Kad sīpoli pilnībā mīksti, glāzē ieber miltus, pievieno ūdeni, labi samaisa un caur sietu ielej zupā. Kārtīgi samaisa, lai zupa nedaudz sabiezē.
Pagatavo “Parmas sieru”. Visas sastāvdaļas viegli sablendē tā, lai paliktu nelieli riekstu gabaliņi.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 230–250 ºC temperatūrai.
Zupu ielej karstumizturīgos trauciņos, pāri bagātīgi pārber “Parmas sieru” un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz “siers” kļuvis zeltaini brūns.
Komentāri: