Pagatavo ābolu džemu. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež plānās šķēlēs. Liek katlā uz vidējas uguns kopā ar 100 ml ūdens, uzliek vāku un vāra, līdz āboli kļuvuši mīksti. Kad āboli gandrīz šķīst laukā, katlu noņem no uguns, sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno cukuru, citronu sulu un, ik pa brīdim apmaisot, turpina vārīt apmēram 10 minūtes, līdz džems kļuvis biezāks. Atdziestot tas kļūs vēl biezāks.
Pagatavo franču grauzdiņus. Bļodā liek olas, pievieno cukuru, saldo krējumu un ¼ tējkaroti kanēļa un kuļ, līdz cukurs ir izkusis. Katru šķēli iemērcē olu maisījumā un liek cepties vidēji karstā pannā ar ½ tējkaroti izkausēta sviesta. Cep no abām pusēm, līdz grauzdiņš ir zeltaini brūns.
Franču grauzdiņus pasniedz ar ābolu džemu, plānās šķēlēs sagrieztiem svaigiem āboliem un pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.
Komentāri: