Forele ar kokosriekstu pienu un pastinaku ķiploku biezeni

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šī recepte ir divi vienā – maiga, ziemas garšu bagāta foreles fileja ar augļu akcentiem un klāt pastinaku biezenis.

Sastāvdaļas

  • 500 g foreles filejas
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 laims
  • 1 mandarīns
  • 1 citrons
  • 20 g sviesta

Kokosriekstu piena mērcei:

  • sāls
  • čili
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu
  • 100 g kokosriekstu piena
  • olīveļļa

Biezenim:

  • 4 lielas saknes pastinaku
  • 1 liela galviņa ķiploka
  • 70 g sviesta
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 liela bunte svaiga timiāna
  • sāls

Pagatavošana

1.Cepamo plātni izklāj ar foliju, uz tās kārto foreles fileju. Ierīvē to ar ķiploku un sāli. Pāri kārto mazus sviesta pikucīšus un plāni sagrieztas citrusaugļu šķēlītes. Daļu laima atstāj mērcei. Liek cepties līdz 170 °C tempera- tūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.

2. Pagatavo kokosriekstu piena mērci: uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā ātri apcep plānu šķēlīti čili un ķiploka daiviņu, lai eļļa iegūst pikantāku garšu.

3. Pievieno kokosriekstu pienu, un izņem čili un ķiploku, lai mēr- ce nepaliek rūgta.

4.Pievieno nedaudz laima sulas un kokosriekstu skaidiņas. uzvāra. Pirms pasniegšanas pārlej forelei.

5.Foreli pirms pasniegšanas pārber un dekorē ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz kopā ar pastinaku un ķiploku biezeni.

6. Pastinakus notīra un sagriež kubiņos. Ķiplokus nomizo un sadala pa daiviņām. Pastinaka kubiņus un ķiploka daiviņas vāra sālsūdenī ~ 15 minūtes, kamēr pastinaki mīksti. Tad nokāš un sablendē. Pievieno sviestu, saldo krējumu un timiāna lapiņas. Sa- maisa un saputo zīdainā masā. Pasniedz kā piedevu gaļas vai zivs ēdienam.

 

1. pagatavošanas solis
Forele_1

1.Cepamo plātni izklāj ar foliju, uz tās kārto foreles fileju. Ierīvē to ar ķiploku un sāli. Pāri kārto mazus sviesta pikucīšus un plāni sagrieztas citrusaugļu šķēlītes. Daļu laima atstāj mērcei. Liek cepties līdz 170 °C tempera- tūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.

2. pagatavošanas solis
Forele_2

2. Pagatavo kokosriekstu piena mērci: uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā ātri apcep plānu šķēlīti čili un ķiploka daiviņu, lai eļļa iegūst pikantāku garšu.

3. pagatavošanas solis
Forele_3

3. Pievieno kokosriekstu pienu, un izņem čili un ķiploku, lai mēr- ce nepaliek rūgta.

4. pagatavošanas solis
Forele_4

4.Pievieno nedaudz laima sulas un kokosriekstu skaidiņas. uzvāra. Pirms pasniegšanas pārlej forelei.

5. pagatavošanas solis
Forele_final

5.Foreli pirms pasniegšanas pārber un dekorē ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz kopā ar pastinaku un ķiploku biezeni.

6. pagatavošanas solis
Forele ar kokosriekstu pienu un pastinaku ķiploku biezeni

Komentāri: