Šī recepte ir divi vienā – maiga, ziemas garšu bagāta foreles fileja ar augļu akcentiem un klāt pastinaku biezenis.
Kokosriekstu piena mērcei:
Biezenim:
1.Cepamo plātni izklāj ar foliju, uz tās kārto foreles fileju. Ierīvē to ar ķiploku un sāli. Pāri kārto mazus sviesta pikucīšus un plāni sagrieztas citrusaugļu šķēlītes. Daļu laima atstāj mērcei. Liek cepties līdz 170 °C tempera- tūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.
2. Pagatavo kokosriekstu piena mērci: uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā ātri apcep plānu šķēlīti čili un ķiploka daiviņu, lai eļļa iegūst pikantāku garšu.
3. Pievieno kokosriekstu pienu, un izņem čili un ķiploku, lai mēr- ce nepaliek rūgta.
4.Pievieno nedaudz laima sulas un kokosriekstu skaidiņas. uzvāra. Pirms pasniegšanas pārlej forelei.
5.Foreli pirms pasniegšanas pārber un dekorē ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz kopā ar pastinaku un ķiploku biezeni.
6. Pastinakus notīra un sagriež kubiņos. Ķiplokus nomizo un sadala pa daiviņām. Pastinaka kubiņus un ķiploka daiviņas vāra sālsūdenī ~ 15 minūtes, kamēr pastinaki mīksti. Tad nokāš un sablendē. Pievieno sviestu, saldo krējumu un timiāna lapiņas. Sa- maisa un saputo zīdainā masā. Pasniedz kā piedevu gaļas vai zivs ēdienam.
1.Cepamo plātni izklāj ar foliju, uz tās kārto foreles fileju. Ierīvē to ar ķiploku un sāli. Pāri kārto mazus sviesta pikucīšus un plāni sagrieztas citrusaugļu šķēlītes. Daļu laima atstāj mērcei. Liek cepties līdz 170 °C tempera- tūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15 minūtes.
2. Pagatavo kokosriekstu piena mērci: uz pannas nelielā olīveļļas daudzumā ātri apcep plānu šķēlīti čili un ķiploka daiviņu, lai eļļa iegūst pikantāku garšu.
3. Pievieno kokosriekstu pienu, un izņem čili un ķiploku, lai mēr- ce nepaliek rūgta.
4.Pievieno nedaudz laima sulas un kokosriekstu skaidiņas. uzvāra. Pirms pasniegšanas pārlej forelei.
5.Foreli pirms pasniegšanas pārber un dekorē ar mandeļu skaidiņām. Pasniedz kopā ar pastinaku un ķiploku biezeni.
Izklausās garšīgi.