Kad dzirdu cilvēkus runājam par maizes cepšanu mājas cepeškrāsnī, vienmēr nodomāju, ka man tam noteikti nebūs laika. Lai to dara tie, kas visu dienu var atļauties mīcīt mīklu, stundām ilgi gaidīt, kad tā uzrūgs, un tad vēl ilgāk gaidīt, kamēr tā izcepsies. Taču tās ir pilnīgas muļķības, un itāļu maize focaccia jeb fokača to lieliski pierāda. Pagatavot mīklu ir minūšu jautājums. Kamēr tā rūgst, var mierīgi padomāt par kādu gardu papildinājumu maizei. Šoreiz piedāvāju variantu ar karamelizētu burkānu strēmelēm un fetas sieru, bet tikpat labi tie var būt ķiršu tomātiņi, karamelizēti sīpoli, olīvas, Parmas siers, dažādi garšaugi utt. Un cepšanas laiks ir īss, bet tomēr pietiekams, lai tajā laikā paspētu iedzert tēju un pašķirstīt mīļāko žurnālu. Siltas maizes gabaliņus, kas bagātīgi noklāti ar dārzeņiem un garšaugiem, pamērcē labas kvalitātes olīveļļā un balzametiķī, un, esmu droša, nekas cits gardām vakariņām vairs nebūs vajadzīgs.
Pievienojiet tvaiku maizei un kūkām!
Agrāk tvaika funkcija cepeškrāsnīs bija pieejama tikai augstas klases restorānos, bet nu cept kūkas un maizi krāsnī ar tvaiku iespējams arī mājas apstākļos. Pievienojot tvaiku maizei, kūkām un citiem konditorejas izstrādājumiem, tie iegūst izteiktāku krāsu, kraukšķīgāku garoziņu, kā arī īpaši mīkstu un gaisīgu tekstūru. No gaisīgas maizes ar kraukšķīgu garoziņu līdz pat mutē kūstošai medus kūkai – ar tvaika funkciju sasniegsiet jaunas kulinārās garšas virsotnes savā virtuvē! Turklāt nav jābūt profesionālim kulinārijas jomā, jo strādāt ar tvaika cepeškrāsni ir pavisam vienkārši.
Komentāri: