Siera kūka, kurai visi ierastie “nē” ir izdošanās atslēga, jo tai ir jāieplīst, jāapdeg un arī jāsakrītas, lai tā būtu izdevusies godam. #piegalda
Sastāvdaļas
600 g krēmsiera
225 g cukura
4 olas
šķipsna sāls
300 g saldā krējuma
sēkliņas no ½ vaniļas pāksts
40 g miltu
Pagatavošana
Lielā bļodā liek krēmsieru istabas temperatūrā, pievieno cukuru, sāli un vaniļu. Ar mikseri saputo, līdz tas kļūst viendabīgs un cukurs ir nedaudz pakusis.
Pa vienai ieputo olas. Nākamo olu liek klāt tad, kad iepriekšējā ir pilnībā iemaisījusies.
Pievieno saldo krējumu, un visu iemaisa.
Pēdējos iesijā miltus, ko iemaisa ar kūku lāpstiņu.
Masu lej 20 cm/dm kūkas formā, kas dubultā izklāta ar cepamo papīru, lai nodrošinātu to, ka siera kūkas masa neizlīst pa formas apakšmalu.
Kūku liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā krāsnī tvaika režīmā un gatavo 50 minūtes, līdz virspuse ir ļoti brūna, gandrīz apdegusi.
Kad kūka gatava, izņem to no krāsns un ļauj atdzist kūkas formā vismaz 1 stundu istabas temperatūrā, tad pārvieto to ledusskapī uz vēl 1 stundu. Pēc tam izņem kūku no formas, sagriež un pasniedz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: