fbpx

Dārzeņu un kokospiena zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Vienkārša un ātri pagatavojama zupa, kas tapusi, iespaidojoties no taizemiešu kokospiena zupām, bet laika taupīšanas labad krietni vienkāršota pagatavošanā un arī sastāvdaļās. Zupa ir sildoša un nedaudz salda – ideāla vēsai rudens dienai!

Sastāvdaļas

  • 1 neliels saldais kartupelis jeb batāte
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 brokolis
  • 1 čili
  • 3 daiviņas ķiploku
  • neliels gabaliņš ingvera saknes (aptuveni 2 x 2 cm)
  • 1 citronzāles stiebriņš
  • 3 keffir laima lapas
  • 400 g kokosriekstu piena
  • maza buntīte kinzas

Pagatavošana

  1. Sagatavo visas sastāvdaļas. Saldo kartupeli nomizo un sagriež stienīšos. Sīpolu nomizo un sagriež ripiņās. Brokoli sadala mazākās daļiņās, kātu neizmanto. Čili sagriež ripiņās. Ķiploka daiviņas nomizo un sakapā. Ingvera sakni nomizo un sagriež 4 daļās. Citronzāles stiebriņu sagriež 3 daļās un nedaudz sadauza ar naža otru pusi, lai tas dotu vairāk garšas.
  2. Lielā katlā lej pāris karotes eļļas un uz vidējas uguns ~ 3 minūtes apcep sīpolus.
  3. Tad pievieno saldos kartupeļus un ~ 5 minūtes apcep.
  4. Pievieno ķiplokus un nedaudz apcep, bet pieskata, lai ķiploki nepaliek brūni, jo tas var dot rūgtenu garšu.
  5. Visam pielej 200 ml karsta ūdens, pievieno brokoļa gabaliņus, čili, ingvera sakni un keffir laima lapas. Vāra, līdz dārzeņi gatavi, bet vēl nedaudz kraukšķīgi.
  6. Beigās pievieno kokospienu, sāli, kinzu un uzvāra līdz pirmajam burbulim.

Komentāri:

Jūsu komentārs: