Šis ēdiens ir brīnišķīga alternatīva tad, kad apnikuši parastie sakņu sautējumi vai vēlaties pagatavot ko īpašu svētdienas pusdienām vai vakariņām draugu lokā.
Mīklai:
Variācijas par tēmu:
Parmas siera vietā mīklas pamatnei droši izmantojiet arī citus sierus! Jo mīklai pievienotais siers būs pikantāks, jo izteiktāka būs mīklas garša. Mīklai var pievienot 2-3 ēdamkarotes kliju, linsēklu, graudu vai riekstu maisījuma, tādejādi bagātinot groziņa pamatnes garšu.
Der zināt:
Veidnē ieklāto mīklu var sadurstīt ar dakšu un pārklāt ar cepamo papīru, kuram ir uzbērtas sausas pupiņas vai zirņi, un cept ~ 15 minūtes līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Tad mīklas pamatne izcepsies vienmērīgi.
Pagatavo mīklu. Bļodā ieber miltus, pievieno sviestu un rūpīgi saspaida, līdz izveidojas drupačas. Pievieno rīvēto sieru, samaisa.
Pa ēdamkarotei pievieno aukstu ūdeni un mīca, līdz izveidojas plastiska mīkla.
Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm noliek vēsumā.
Baklažānu un cukini noskalo un sagriež nelielos kubiciņos. Baklažānus liek caurdurī un pārkaisa ar sāli, lai tie nebūtu sīvi. Atstāj uz 10 minūtēm, tad noskalo un nosusina.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Cep veselas paprikas ~ 20 minūtes, līdz miziņa kļūst brūna. Kad paprika apcepta, noņem miziņu.
Izņem paprikai sēklas un sagriež nelielos kubiciņos.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Pievieno baklažānus.
Pievieno cukini un visu turpina cept vēl ~ 5 minūtes.
Pievieno ķiplokus, oregano, olīvas un pupiņas. Samaisa.
Pievieno tomātu pastu, sāli un melnos piparus pēc garšas.
Visu samaisa un sautē vēl ~ 5 minūtes.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 °C. Veidni ietauko ar eļļu un izkaisa ar mannas putraimiem. Mīklu izrullē un ieklāj veidnē.
Ieliek un izlīdzina sagatavoto dārzeņu pildījumu.
Cep 30-35 minūtes. Pasniedz pārkaisītu ar oregano vai svaigām raudenes vai pētersīļu lapiņām.
Komentāri: