Cūkgaļas un vistu akniņu terīne

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g vistu akniņas (var izmantot arī cūku aknas)
  • 1,5 kg maltas cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2 sīpoli
  • 2–3 daiviņas ķiploku
  • 6 olas
  • 1 glāze saldā krējuma
  • lauru lapas, pētersīļi, timiāns
  • 2 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sagatavo karstumizturīgu (garenu) māla trauku cepšanai. Mazliet ietauko to un rūpīgi izklāj ar gaļas cepšanai domātu plēvi.
  2. Notīra vistu akniņas, noņemot liekās plēves.
  3. Sasmalcina sīpolus, ķiplokus un pētersīļus. Ber visu lielā bļodā, pievieno malto gaļu un sagrieztas akniņas. Pievieno saldo krējumu, olas, sāli un piparus. Visu labi samaisa.
  4. Gaļas masu liek cepamtraukā. Pilno trauku liek dziļā pannā vai lielākā cepamtraukā, ko piepilda ar ūdeni.
  5. Visu liek krāsnī un cep 2,5–3 stundas. Kad gaļa gatava, izslēdz krāsni un ļauj terīnei atdzist turpat krāsnī, atstājot durtiņas pavērtas.
  6. Pirms ēšanas diennakti atstāj ledusskapī.