Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Cūkgaļas un vistu akniņu terīne
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
6 personām
Sastāvdaļas
500 g vistu akniņas (var izmantot arī cūku aknas)
1,5 kg maltas cūkgaļas kakla karbonādes
2 sīpoli
2–3 daiviņas ķiploku
6 olas
1 glāze saldā krējuma
lauru lapas, pētersīļi, timiāns
2 tējkarotes sāls
2 tējkarotes maltu melno piparu
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Sagatavo karstumizturīgu (garenu) māla trauku cepšanai. Mazliet ietauko to un rūpīgi izklāj ar gaļas cepšanai domātu plēvi.
Notīra vistu akniņas, noņemot liekās plēves.
Sasmalcina sīpolus, ķiplokus un pētersīļus. Ber visu lielā bļodā, pievieno malto gaļu un sagrieztas akniņas. Pievieno saldo krējumu, olas, sāli un piparus. Visu labi samaisa.
Gaļas masu liek cepamtraukā. Pilno trauku liek dziļā pannā vai lielākā cepamtraukā, ko piepilda ar ūdeni.
Visu liek krāsnī un cep 2,5–3 stundas. Kad gaļa gatava, izslēdz krāsni un ļauj terīnei atdzist turpat krāsnī, atstājot durtiņas pavērtas.
Komentāri: