Gaļu nomazgā un nosusina. Ar asu nazi viscaur gaļas gabalam veido iegriezumus, kopā aptuveni 10-12.
Ķiploku sadala daiviņās. Daiviņas nomizo un saliek gaļā izveidotajos iegriezumos. Gaļas gabalu ierīvē ar pipariem.
Saknes zem auksta ūdens rūpīgi nomazgā un notīra. Sīpolus sasmalcina, burkānus sagriež ripiņās, selerijas sakni – šķēlēs. Uzkarsē pannu un eļļā apcep sīpolus un burkānus.
Kad sīpoli kļuvuši zeltaini, visu pārliek lielākā katlā, kur tiks šmorēta gaļa. Selerijas sakni necep, bet pievieno sautējamā katlā svaigu.
Uzkarsē pannu un eļļā apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Tas jādara ātri un uz lielas liesmas.
Kad gaļa apcepta, to liek sautējamā katlā uz saknēm, pievieno zaļumus un uzlej verdošu ūdeni tik daudz, lai gaļas gabals būtu nosegts līdz pusei. Gaļu nevajag „peldināt” ūdenī. Liek virsū vāku un uz mazas uguns sutina 2-2,5 stundas. Uzmana, lai šķidrums neizvārās, bet pārlieku bieži vāku necilā. Kad gaļa ir gandrīz mīksta, pievieno sāli.
Pasniedz sagrieztu šķēlēs ar vārītiem kartupeļiem un sautētiem kāpostiem.
Komentāri: