Cūkgaļas ribiņas pikantā medus un sinepju glazūrā ar grilētiem dārzeņiem
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām
Ar kraukšķīgu glazūras garoziņu un mutē kūstošu gaļu šis ēdiens pārsteigs jebkuru gaļas piekritēju.
Sastāvdaļas
500 g cūkgaļas ribiņu
1 burkāns
2 sīpoli
2 daiviņas ķiploku
2 lauru lapas
sāls, pipari
Glazūrai:
4 ēdamkarotes medus
4 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
3 ēdamkarotes angļu sinepju
½ tējkarotes čili pulvera vai Kajennas piparu
Pagatavošana
Sasmalcina sīpolus, ķiplokus un burkānu. Uzkarsē katliņu ar eļļu, un liek apcepties dārzeņus. Kad dārzeņi ir zeltaini brūni, liek klāt ribiņas un aplej ar ūdeni, lai gaļa nosedzas. Pievieno sāli, lauru lapas un piparus, un liek vārīties 2 stundas.
Sagatavo glazūru. Mazā katliņā liek sildīties medu. Kad tas izkusis, pievieno sojas mērci, sinepes un čili. Maisa, kamēr veidojas vienmērīga, vijīga masa.
Kad ribiņas gatavas, ņem tās ārā no katliņa un nedaudz atdzesē. Kad tās padzisušas, sagriež porcijās starp ribām.
Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, liek cepties ribiņas, kad tās apcepušās brūnas, pievieno 2 ēdamkarotes ar sagatavoto glazūru. Tad ribiņas apmaisa, lai glazūra tās apņem no visām pusēm.
Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem, uzlejot vēl vienu ēdamkaroti glazūras uz ribiņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: