Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
CŪKGAĻAS RIBIŅAS AR CEPTIEM ANANASIEM
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
4 cūkgaļas ribiņas
bundža marinētu ananasu riņķīšu
300 g zaļo zirnīšu pākstīs (sniega zirnīši)
MARINĀDEI
4 ēdamkarotes olīveļļas
2 ēdamkarotes sinepju ar graudiņiem
2 ēdamkarotes šķidra medus
ananasu sula (no bundžas ar ananasu riņķīšiem)
4 daiviņas ķiploku, smalki kapātu
4 zariņi timiāna
šķipsniņa sāls
šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes
Pagatavošana
Bļodā sajauc olīveļļu, sinepes, medu, ananasu sulu, ķiplokus, timiānu, sāli un piparus. Cūkgaļas ribiņas liek marinādē, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un ļauj gaļai marinēties 1–2 stundas ledusskapī.
Uz grila liek gaļu, sniega zirnīšus un ananasu riņķīšus. Gaļu un ananasus grilē ~ 5 minūtes no katras puses. Ja gaļa biezāka, tā jāgrilē ilgāk, līdz gaļas iekšējā temperatūra sasniedz 63 °C. Ņem nost no grila un ļauj gaļai atpūsties 10 minūtes. Zirnīšus grilē ~ 2–3 minūtes no katras puses.
Lai pagatavotu saldu mērci pie ēdiena, marinādi liek mazā katliņā, pievieno kukurūzas vai kartupeļu cieti un, nepārtraukti maisot, karsē līdz brīdim, kad tā sāk burbuļot un pēc pāris minūtēm sabiezē.
Gaļu, ananasus un zirnīšus pasniedz ar marinādes mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: