CŪKGAĻAS RIBIŅAS AR CEPTIEM ANANASIEM

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 cūkgaļas ribiņas
  • bundža marinētu ananasu riņķīšu
  • 300 g zaļo zirnīšu pākstīs (sniega zirnīši)

 

MARINĀDEI

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes sinepju ar graudiņiem
  • 2 ēdamkarotes šķidra medus
  • ananasu sula (no bundžas ar ananasu riņķīšiem)
  • 4 daiviņas ķiploku, smalki kapātu
  • 4 zariņi timiāna
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

2 ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc olīveļļu, sinepes, medu, ananasu sulu, ķiplokus, timiānu, sāli un piparus. Cūkgaļas ribiņas liek marinādē, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi, un ļauj gaļai marinēties 1–2 stundas ledusskapī.
  2. Uz grila liek gaļu, sniega zirnīšus un ananasu riņķīšus. Gaļu un ananasus grilē ~ 5 minūtes no katras puses. Ja gaļa biezāka, tā jāgrilē ilgāk, līdz gaļas iekšējā temperatūra sasniedz 63 °C. Ņem nost no grila un ļauj gaļai atpūsties 10 minūtes. Zirnīšus grilē ~ 2–3 minūtes no katras puses.
  3. Lai pagatavotu saldu mērci pie ēdiena, marinādi liek mazā katliņā, pievieno kukurūzas vai kartupeļu cieti un, nepārtraukti maisot, karsē līdz brīdim, kad tā sāk burbuļot un pēc pāris minūtēm sabiezē.
  4. Gaļu, ananasus un zirnīšus pasniedz ar marinādes mērci.