2 burgermaizes
300 g maltas liellopu gaļas
½ tējkarotes Vorčesteras mērces
1 avokado
5 olas
150 ml piena
30 g sviesta
50 g Čedaras siera
40 g bekona
1 ēdamkarote kečupa
1 ēdamkarote majonēzes
sāls, pipari pēc garšas
1. Bļodā sakuļ 3 olas, pievieno pienu, sāli un piparus. Olu masā iemērc burgermaizītes
tā, lai tās sasūcas ar olu, un liek cepties sakarsētā pannā ar izkausētu sviestu. Cep, līdz
tās kļūst viegli brūnas no visām pusēm.
2. Pagatavo burgeru gaļu. Bļodā samaisa malto liellopu gaļu ar Vorčesteras mērci, sāli
un pipariem pēc garšas. Gaļu sadala divās daļās, izveido apaļu formu un liek cepties
sakarsētā grilpannā līdz vidējam gatavības līmenim, t. i., 2 minūtes no katras puses,
vai arī ilgāk, ja vēlas burgerus vairāk izceptus. Kad gaļa ir apgriezta riņķī un
izcepusies, uzliek tai virsū plānas Čedaras siera šķēlītes, pannai uzliek vāku un ļauj
sieram pakust.
3. Uz atsevišķas sakarsētas pannas uzcep bekona šķēlītes, līdz tās kļuvušas kraukšķīgas,
un liek uz papīra dvieļiem nosusināties. Tajā pašā pannā uzcep vēršacis. Kamēr viss
cepas, sagriež šķēlītēs avokado un sajauc vienādās daļās kečupu un majonēzi,
pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4. Būvē burgeru. Apcepto burgermaizīšu pamatnēs iesmērē mērci un secīgi liek
avokado, gaļu, bekonu un vēršaci. Burgermaizīšu augšu iesmērē ar vēl nedaudz mērci
un pasniedz.
Komentāri: