Citrusaugļu mērce

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Tā lieliski sader ar zivīm, arī maigajām gaļām un ir pasniedzama gan silta, gan arī auksta.

Sastāvdaļas

  • 2–3 apelsīni
  • 1 čili pipars
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 cm svaigas ingvera saknes
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls, šķipsniņa cukura

Pagatavošana

  1. Apelsīnus noskalo. No viena apelsīna izspiež sulu. Atlikušos notīra, augļa mīkstumu sagriež ne lielos gabaliņos.
  2. Sīpolu un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sakapā. Čili piparam izņem sēklas un sagriež gabaliņos. No vienas apelsīna pusītes norīvē nedaudz miziņas.
  3. Uzkarsē pannā medu, pievieno apelsīnus, sīpolus, ingveru, šķipsniņu rīvēto miziņu un čili. Visas sastāvdaļas gatavo 2–3 minūtes, pielej sulu un nedaudz pavāra. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl piparus, sāli vai cukuru.