Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Citrusaugļu mērce
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Tā lieliski sader ar zivīm, arī maigajām gaļām un ir pasniedzama gan silta, gan arī auksta.
Sastāvdaļas
2–3 apelsīni
1 čili pipars
1 sarkanais sīpols
3 cm svaigas ingvera saknes
1 ēdamkarote medus
sāls, šķipsniņa cukura
Pagatavošana
Apelsīnus noskalo. No viena apelsīna izspiež sulu. Atlikušos notīra, augļa mīkstumu sagriež ne lielos gabaliņos.
Sīpolu un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sakapā. Čili piparam izņem sēklas un sagriež gabaliņos. No vienas apelsīna pusītes norīvē nedaudz miziņas.
Uzkarsē pannā medu, pievieno apelsīnus, sīpolus, ingveru, šķipsniņu rīvēto miziņu un čili. Visas sastāvdaļas gatavo 2–3 minūtes, pielej sulu un nedaudz pavāra. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl piparus, sāli vai cukuru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: