CITRONU MADELEINES

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

60 g izkausēta sviesta

miziņa no 1 citrona

3 ēdamkarotes citronu sulas

2 olas

100 g cukura

1 tējkarote Dr. Oetker cepamā pulvera

95 g kviešu miltu

100 g Dr. Oetker baltās šokolādes glazūras

Dr. Oetker pērlītes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Sviestu izkausē un noliek maliņā. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
  2. Bļodā saputo olas ar cukuru baltās putās. Pievieno izkausētu sviestu, citronu sulu un citronu miziņas. Iemaisa.
  3. Iesijā miltus ar cepamo pulveri un viegli samaisa. Noliek malā 30 minūtes uzbriest.
  4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai ventilatora režīmā. Formiņas viegli iesmērē ar eļļu un pārber ar miltiem.
  5. Katrā formiņā pilda 1 ēdamkaroti mīklas, viegli izlīdzina.
  6. Cep 8–10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni. Atdzesē.
  7. Tikmēr izkausē Oetker balto glazūru pēc norādījumiem uz iepakojuma. Madeleines cepumiņus iemērc glazūrā un apbārsta ar pērlītēm.

Komentāri: