CITRONU BISKVĪTKŪKA AR DZĒRVENĒM

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM

  • 200 g cukura
  • 200 g sviesta istabas temperatūrā
  • 4 olas
  • 200 g miltu
  • 1,5 tējkarotes Dr. Oetker cepamā pulvera
  • 1 Dr. Oetker vaniļas pāksts
  • miziņas no 1–2 citroniem

 

DZĒRVEŅU PILDĪJUMAM

  • 350 g meža dzērveņu
  • 150 g cukura
  • 15 g Dr. Oetker kanēļa cukura
  • 1 ēdamkarote citronu sulas

 

KRĒMAM

  • 500 g maskarpones siera
  • 250 g saldā krējuma
  • 150 g pūdercukura
  • 1 Dr. Oetker vaniļas pāksts

Pagatavošana

10 gabaliem

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 ºC temperatūrai. Ņem trīs pannas 15 cm/dm, pamatnē ieklāj cepamo papīru, un iesmērē pannas ar sviestu.
  2. Pagatavo biskvītu. Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas pāksts sēkliņām, pievieno olas un turpina masu kult, piesijā miltus un cepamo pulveri, pierīvē citrona miziņu. Masai jābūt viendabīgai. Liek sagatavotajās pannās un cep 20–25 minūtes. Kad biskvīti izcepti, tos atdzesē. Ja plānots kūku likt kopā vēlāk, tad ietin tos pārtikas plēvē, lai saglabātu mitrumu.
  3. Pagatavo dzērveņu pildījumu. Katliņā liek dzērvenes, cukuru, kanēļa cukuru un citronu sulu, visu vāra uz mazas uguns 15–20 minūtes, līdz liekais šķidrums novārījies. Atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Maskarpones sieru saputo kopā ar pūdercukuru un vaniļas pāksts sēkliņām, līdz masa ir viendabīga. Pievieno saldo krējumu un turpina kult, līdz iegūst krēmu.
  5. Liek kopā kūku. Biskvītiem nogriež “cepurītes”, lai visas kārtas ir vienādā augstumā, lai nav izcilnis uz augšu. Krēmu sadala trīs daļās. Smērē krēmu uz pirmā biskvīta, pa vidu liek dzērveņu biezeni, ap maliņām krēma kārtai jābūt augstākai, lai biezenis nespīdētu cauri. Liek otru biskvītu pa virsu un atkārto darbību. Liek trešo biskvītu un ar atlikušo krēmu apsmērē kūku. Liek ledusskapī atdzist un savilkties vismaz uz 8 stundām. Pirms pasniegšanas dekorē ar Oetker sudraba vai citu krāsu pērlītēm.