Citrontarte

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 100 g sviesta
  • 25 g pūdercukura
  • 175 g miltu
  • 1 olas dzeltenums

Krēmam

  • 5 citroni
  • 5 olas
  • 125 ml saldā krējuma
  • 200 g cukura

Virskārtai

  • 4 olas
  • 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 220 g cukura

Pagatavošana

  1. Pagatavo smilšu mīklas pamatni. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai. 24 cm/dm cepamo formu ietauko un nobārsta ar miltiem. Bļodā liek sviestu kopā ar miltiem un pūdercukuru. Saspaida to drumstalās smilšveida konsistencē. Pievieno olas dzeltenumu un 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Samīca mīklu viendabīgā masā. Izrullē to un ieklāj sagatavotajā formā. Mīklai pa virsu ieloka cepamo papīru vai foliju un pieber pilnu ar keramiskajām cepambumbiņām vai graudaugiem. Šādi cep 12–14 minūtes. Pēc tam pildījumu izņem un mīklu turpina cep vēl 5 minūtes bez papīra.
  2. Tikmēr pagatavo citronu krēmu. Bļodā no citroniem norīvē miziņas un izspiež sulu. Vajadzīgi ir 160 ml sulas. Pievieno olas un saldo krējumu, un visu samaisa kopā viendabīgā krēmā. Tam jābūt šķidram. Pildījumu lej izceptajā tartes formā, un to liek atpakaļ krāsnī uz 15 minūtēm.
  3. Pēdējo pagatavo bezē virskārtu. Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Kad olu baltums kļuvis stingrs un cukurs izkusis (tas aizņems 5–10 minūtes), pievieno kukurūzas cieti un iemaisa. Kad citrontarte izcepusies, olbaltumu smērē tai pāri un liek cepties vēl 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

Komentāri:

  • Laura saka:

    Paldies par recepti! Principā strikti pieturējos pie visa receptē rakstītā (mazliet, mazliet vienīgi variējot ar cepšanas laiku) un labi, ka tā, jo citrontarte sanāca brīnumgarda! Ļoti labi sabalansēta skābās un saldās garšas draudzība.

  • Valija saka:

    Citrontarti cepa mana mazmeita.Iznāca maza ķibele.Pagatavošanas tekstā 2.punktā nav norādīts,kad pievienot 200 g cukuru.Attapās tikai,kad jau pārlēja krēmu pāri 1.kārtai.Tad nu dzirnaviņās samalām pūdercukuru un viegli iemaisījām krēmā.