Churros ar šokolādes mērcēm

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 60 g cukura
  • 225 ml ūdens
  • 60 g sviesta
  • 130 g miltu
  • 300 g eļļas
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa

Mērcēm:

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 100 g baltās šokolādes
  • 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Katliņā liek 60 g cukura, pievieno ūdeni un sviestu. Uz vidēji lielas liesmas silda, līdz sviests un cukurs ir izkusis. Noņem no uguns un pievieno miltus. Ar koka karoti tos rūpīgi iemaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu liek konditorejas maisiņā.
  2. Atsevišķā trauciņā sajauc atlikušo cukuru kopā ar kanēli. Izber uz liela šķīvja.
  3. Līdztekus nelielā katliņā liek sildīties eļļu. Kad tā ir karsta, spiež tajā taisnas mīklas līnijas. Cep, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Tūlīt pēc tam apvārta tos uz šķīvīša izbērtajā cukura un kanēļa maisījumā.
  4. Pagatavo mērces. Atsevišķos trauciņos izkausē šokolādes, katrai pievieno 100 ml saldā krējuma un samaisa. Churros aplej ar mērcītēm un notiesā uzreiz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: