Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Churros ar šokolādes mērcēm
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
60 g cukura
225 ml ūdens
60 g sviesta
130 g miltu
300 g eļļas
50 g cukura
1 ēdamkarote kanēļa
Mērcēm:
100 g tumšās šokolādes
100 g baltās šokolādes
200 ml saldā krējuma
Pagatavošana
Katliņā liek 60 g cukura, pievieno ūdeni un sviestu. Uz vidēji lielas liesmas silda, līdz sviests un cukurs ir izkusis. Noņem no uguns un pievieno miltus. Ar koka karoti tos rūpīgi iemaisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Masu liek konditorejas maisiņā.
Atsevišķā trauciņā sajauc atlikušo cukuru kopā ar kanēli. Izber uz liela šķīvja.
Līdztekus nelielā katliņā liek sildīties eļļu. Kad tā ir karsta, spiež tajā taisnas mīklas līnijas. Cep, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas. Tūlīt pēc tam apvārta tos uz šķīvīša izbērtajā cukura un kanēļa maisījumā.
Pagatavo mērces. Atsevišķos trauciņos izkausē šokolādes, katrai pievieno 100 ml saldā krējuma un samaisa. Churros aplej ar mērcītēm un notiesā uzreiz.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: