Cēzara salāti ar tofu un sparģeļiem

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g romiešu salātu lapu
  • 150 g ķiršu tomātu
  • 200 g sparģeļu
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • ¼ kukulīša čabatas
  • 150 g tofu

TOFU MARINĒŠANAI

  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 tējkarote ķiploku pulvera
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarote eļļas cepšanai

MĒRCEI

  • 4 ēdamkarotes vegāniskās majonēzes
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote kaperu
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • ½ tējkarotes jūras sāls

Pagatavošana

  1. Tofu sagriež mazos kubiņos, ko samaisa ar sojas mērci un garšvielām. Pirms pasniegšanas apcep eļļā uz pannas zeltaini brūnus.
  2. Katlā liek vārīties ūdeni. Kad tas vārās, tajā uz 1 minūti liek sparģeļus, uzreiz nokāš un liek bļodā ar aukstu ūdeni. Šādi pagatavoti jeb “noblanšēti” sparģeļi saglabās savu spilgti zaļo krāsu. Pirms pievienošanas salātiem tos viegli apcep uz sakarsētas pannas un apslaka ar citronu sulu.
  3. Čabatu sagriež mazos gabaliņos, ko uz pannas apcep kraukšķīgus.
  4. Pagatavo salātu mērci. Kaperus sasmalcina, un visas sastāvdaļas samaisa kopā.

Komentāri: