Kad kārojas kāds ātrais našķis, lieti noderēs šī vienkāršā, nesamākslotā recepte, kurā brīnišķīgi sadzīvo gardi cepumi, svaigas ogas un krēmīgs jogurts.
Tā ir arī lieliska ideja, kā no vienkāršiem cepumiem ātri uzburt pārsteidzoši svinīgu, pat svētku galdam piemērotu saldo ēdienu.
Ogas šajā receptē varat izvēlēties dažnedažādas – zemenes, avenes, upenes, mellenes. Mēs gatavojām no jāņogām un ērkšķogām.
Variācijas par tēmu:
Šis deserts ir burvīgs, kad bagātīgi pieejamas dažādas svaigas ogas, tomēr šo saldo varat gatavot arī visu gadu, izmantojot saldētas ogas vai skābenu ievārījumu.
Variējiet ar krēmu, jogurta vietā ņemot putukrējumu vai kombinējot to ar maskarpones sieru.
Cepumus ar stampu saspaida rupjās drupačās.
Ogas apber ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un sablendē.
Jogurtu samaisa ar atlikušo pūdercukuru.
Saldā ēdiena traukos kārto vispirms cepumu drupačas, tad ogu biezeni, visbeidzot jogurta krēmu.
Kārtojumu atkārto vismaz 2 reizes, pabeidzot ar krēma kārtu.
Dekorē ar svaigām ogām.
Ļoti garšīgi
Loti gards saldais.