Cepumu, ogu un jogurta saldais ēdiens

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Kad kārojas kāds ātrais našķis, lieti noderēs šī vienkāršā, nesamākslotā recepte, kurā brīnišķīgi sadzīvo gardi cepumi, svaigas ogas un krēmīgs jogurts.

Tā ir arī lieliska ideja, kā no vienkāršiem cepumiem ātri uzburt pārsteidzoši svinīgu, pat svētku galdam piemērotu saldo ēdienu.

Ogas šajā receptē varat izvēlēties dažnedažādas – zemenes, avenes, upenes, mellenes. Mēs gatavojām no jāņogām un ērkšķogām.

Sastāvdaļas

  • 250 g cepumu
  • 500 ml jogurta bez piedevām
  • 6 ēdamkarotes pūdercukura
  • 300 g svaigu vai saldētu ogu

Pagatavošana

  1. Cepumus ar stampu saspaida rupjās drupačās.
  2. Ogas apber ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un sablendē.
  3. Jogurtu samaisa ar atlikušo pūdercukuru.
  4. Saldā ēdiena traukos kārto vispirms cepumu drupačas, tad ogu biezeni, visbeidzot jogurta krēmu.
  5. Kārtojumu atkārto vismaz 2 reizes, pabeidzot ar krēma kārtu.
  6. Dekorē ar svaigām ogām.

 

Variācijas par tēmu:

Šis deserts ir burvīgs, kad bagātīgi pieejamas dažādas svaigas ogas, tomēr šo saldo varat gatavot arī visu gadu, izmantojot saldētas ogas vai skābenu ievārījumu.

Variējiet ar krēmu, jogurta vietā ņemot putukrējumu vai kombinējot to ar maskarpones sieru.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus ar stampu saspaida rupjās drupačās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ogas apber ar 3 ēdamkarotēm pūdercukura un sablendē.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jogurtu samaisa ar atlikušo pūdercukuru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saldā ēdiena traukos kārto vispirms cepumu drupačas, tad ogu biezeni, visbeidzot jogurta krēmu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārtojumu atkārto vismaz 2 reizes, pabeidzot ar krēma kārtu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dekorē ar svaigām ogām.

Komentāri: