Cepumi ar riekstiem un brūklenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 110 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g gaiši brūnā cukura
  • 100 g tumši brūnā cukura
  • 1 ola
  • 200 g miltu
  • šķipsniņa sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote soda
  • 100 g brūkleņu
  • 50 g lobītu pistāciju
  • 50 g zemesriekstu

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar abiem cukuriem, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Pievieno olu un turpini putot.
  3. Atsevišķā traukā iesijā miltus un sajauc kopā ar sodu, cepamo pulveri un sāli. Brūklenes un riekstus pievieno miltu maisījumam.
  4. Pie olu masas liek klāt sauso maisījumu un labi samīca visu kopā. Sadala mīklu 12–16 vienādās daļās.
  5. Pikucīšus liek uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm (cepumi izplūdīs). Liek krāsnī un cep 12–15 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē.