Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Cepumi ar riekstiem un brūklenēm
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
3 personām
Sastāvdaļas
110 g sviesta istabas temperatūrā
100 g gaiši brūnā cukura
100 g tumši brūnā cukura
1 ola
200 g miltu
šķipsniņa sāls
1/2 tējkarote cepamā pulvera
1/2 tējkarote soda
100 g brūkleņu
50 g lobītu pistāciju
50 g zemesriekstu
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 185 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
Lielā bļodā puto sviestu kopā ar abiem cukuriem, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Pievieno olu un turpini putot.
Atsevišķā traukā iesijā miltus un sajauc kopā ar sodu, cepamo pulveri un sāli. Brūklenes un riekstus pievieno miltu maisījumam.
Pie olu masas liek klāt sauso maisījumu un labi samīca visu kopā. Sadala mīklu 12–16 vienādās daļās.
Pikucīšus liek uz pannas ar ļoti lielām atstarpēm (cepumi izplūdīs). Liek krāsnī un cep 12–15 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē.
Komentāri: