Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Cepts saldējums ar ogu mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
250 g kukurūzas pārslu
3 olas
1 litrs plombīra saldējuma (izvēlieties celofānā fasēto, nevis kastītē)
1 litrs saulespuķu eļļas fritēšanai
400 g dažādu ogu
30 g cukura
Pagatavošana
Kukurūzas pārslas sasmalcina blenderī smalkā konsistencē. Olas sakuļ bļodiņā.
Taisa pa vienai bumbai. Saldējumam nogriež 5–7 cm biezu ripu, ar rokām izveido bumbas formu, ko apviļā kukurūzā. Uzreiz liek saldētavā uz 15 minūtēm.
Izņem saldējuma bumbu, apviļā sakultajā olā un atkal kukurūzas pārslās, lai tās labāk pieliptu. Liek saldētavā vēl uz 15 minūtēm. Atkārto šo pašu procesu trešo reizi – apviļā olā un kukurūzā, liek saldētavā vismaz uz 1 stundu. Svarīgi, lai saldējums ir viscaur noklāts ar kukurūzas čaulu un tas nevar iztecēt karstajā eļļā. Šādi saldējuma bumbas var sagatavot jau iepriekš un fritēt īsi pirms servēšanas.
Pagatavo ogu mērci. Katliņā liek ogas un cukuru, visu uzkarsē, tad sablendē un atdzesē.
Katliņā uzkarsē eļļu. Eļļas gatavību fritēšanai pārbauda, iemetot katlā kādu kukurūzas pārslu – ja tā sāk uzreiz apbrūnēt, eļļa ir pietiekami karsta, ja kukurūza peld pa virsu, eļļa vēl nav pietiekami karsta.
Uzmanīgi ar putu karoti saldējuma bumbas pa vienai iegremdē eļļā un pagroza. Pēc burtiski 15–20 sekundēm tā būs apcepusies zeltaini brūna. Bumbu izņem un liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
Pasniedzot uz šķīvja liek saldējuma bumbu un pārlej ar ogu mērci.
Komentāri: