Ceptas vistas filejas ar kokosriekstu mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Izmēģiniet pagatavot vistas filejas ar austrumniecisku garšu! Kokosriekstu piena mērce būs lieliska piedeva maigi asajai vistas filejai un rīsiem, pastai vai vieglam dārzeņu sautējumam.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes sojas mērce

Mērcei

  • 1 kārba kokosriekstu piena 400 ml
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 buntīte kinzas
  • zaļie lociņi
  • 1 ēdamkarote karija pastas vai dzeltenā karija pulvera 2 ēdamkarotes eļļas

Pagatavošana

1. Filejas noskalo un nosusina papīra dvielī. Ja filejas ir biezas, tās var pārgriezt gareniski uz pusēm.
2. Bļodiņā ielej sojas mērci, medu un ēdamkaroti eļļas. Visu sakuļ viendabīgā mērcē. Pārlej pāri filejām.
3. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Zaļumus noskalo un smalki sakapā.
4. Uzkarsē pannā eļļu un apcep ķiplokus. Pēc ~ 1 minūtes pievieno sojas mērci un karija pastu vai sausā karija maisījumu. Izmaisa. Pielej kokosriekstu pienu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un samazina liesmu. Vāra ~ 5 minūtes.
5. Atsevišķi apcep vistas filejas. Cep ~ 5 minūtes no katras puses viegli brūnas. Kad filejas ir izceptas, tās kārto uz šķīvja un pārlej ar mērci. Pasniedz pārkaisītas ar zaļumiem.