Cepeškrāsns pica ar svaigo rukolu un prošuto

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Kas var būt labāks par picu vakariņās? – Tikai MĀJĀS gatavota pica. Tāpēc Ernests Jums parādīs, kā pagatavot biezās picas mīklu un iepriecināt sevi un savus mājiniekus ar itālisku, saulainu un aromātisku maltīti!

Sastāvdaļas

  • 700 g miltu
  • 500 ml silta ūdens
  • 5 g maizes rauga
  • 15 g sāls
  • 20 ml Extra virgin olīveļļas
  • 1 bundža sagrieztu tomātu savā sulā
  • 1 neliels baltais sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 200 g mocarellas siera
  • 1 iepakojums prošuto šķiņķa šķēlītēs
  • 1 iepakojums rukolas
  • 50 g cietā siera

Pagatavošana

Mīklas pagatavošana:

  1. Miltus izsijā caur sietu.
  2. Siltajam ūdenim pievieno maizes raugu un atstāj uz 10 minūtēm aktivizēties.
  3. Miltiem pievieno ūdeni ar raugu, un visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā, lai mīklā nepaliek sausi miltu gabaliņi.
  4. Masai pievieno sāli un olīveļļu. Mīklu mīca vismaz 10 minūtes, līdz tā kļūst elastīga un vairs nelīp pie rokām un virsmas.
  5. Mīklu liek viegli ieeļļotā plastmasas konteinerā ar vāku un atstāj uzrūgt uz 24 stundām.
  6. Pēc 24 stundām mīklu izņem no konteinera un ieklāj ar cepamo papīru pārklātā un ar olīveļļu samitrinātā cepamajā pannā. Mīklai ļauj atkārtoti uzrūgt 30 minūtes, lai tā ieņemtu pannas formu.

Mērces pagatavošana:

  1. Nelielā katlā apcep smalki sakapātu sīpolu un ķiploku.
  2. Apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno bundžu tomātu savā sulā un 1/2 glāzes ūdens. Mērci vāra 10–15 minūtes, līdz liekais ūdens ir iztvaikojis un mērce ir sabiezējusi.

Picas dekorēšana un cepšana:

  1. Atkārtoti uzrūgušo mīklu pārklāj ar mērci. Uz picas mīklas izkārto ripiņās sagrieztu mocarellas sieru un plānās prošuto šķēlītes.
  2. Picu liek krāsnī cepties 300 ºC temperatūrā uz 20 minūtēm vai līdz brīdim, kad apakša ir izcepusies un augša kļūst viegli kraukšķīga.
  3. Gatavo picu pārber ar svaigām rukolas lapām un rīvētu cieto sieru. Ja vēlas, picu var pārliet arī ar nelielu daudzumu olīveļļas.
  4. Picu sagriež taisnstūra formas šķēlēs un liek galdā!