Mērcei:
1. Vistas gaļu noskalo, nosusina un liek bļodā. Laimu noskalo, pārgriež uz pusēm un no vienas puses izspiež sulu. Sulu pārlej pāri vistai, uzkaisa sāli, pievieno eļļu un visu samaisa. Atstāj 20 minūtes marinēties.
2. Pagatavo mērci: tomātus un zaļumus noskalo. Tomātus sagriež mazos gabaliņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra. Sīpolu smalki sagriež, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedni. Pievieno sakapātos zaļumus, sāli, piparus, pielej eļļu un samaisa.
3.Uzkarsē cepeškrāsni uz 200° C un liek cepties vistu. Cep ~20 minūtes. Vistas cepšanai var izmantot grilu. Pēc ~ 20 minūtēm vistu izņem no cepeškrāsns, mērci pārlej pāri vistas gaļai un cep vēl 5-10 min.
4. Pasniedz ar rīsiem, polentu, salātiem.
Ļoti garšīgi! Mērcīte sanāca vienreizēja! Mans vīrs, kurš nevar ciest rīsus, ēda ar mērcīti un pieprasīja papildporciju!
Paldies!