Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
CEPELINAI jeb cepelīni
Prasa meistarību
līdz 1 h
5 personām
Sastāvdaļas
1 kg nomizotu svaigu kartupeļu
250 g nomizotu novārītu kartupeļu
¼ tējkarotes sāls
PILDĪJUMAM
300 g maltas cūkgaļas
1 sīpols
sāls un pipari pēc garšas
eļļa cepšanai
PASNIEGŠANAI
200 g cauraudzīša
skābais krējums
Pagatavošana
5 gabaliem
Svaigos kartupeļus sarīvē uz vissmalkākās rīves, tādējādi izveidojot tādu kā kartupeļu putru, masu liek marlē un kārtīgi nospiež sulu.
Svaigo kartupeļu sulu neizlej, bet paglabā cepelīnu vārīšanas procesam.
Svaigajiem kartupeļiem pievieno gaļas maļamajā mašīnā samaltus novārītos kartupeļus (tos var arī sarīvēt uz smalkās rīves) un sāli.
Pagatavo pildījumu. Smalki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas sakarsētā eļļā, tad iemaisa maltajā gaļā, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Ņem apmēram piekto daļu kartupeļu mīklas, rokās saplacina, vidū liek apmēram piektdaļu pagatavotā pildījuma, tad aizloka maliņas un, apviļājot rokās, izveido garenu cepelīnu. Tā pagatavo visus 5 cepelīnus.
Lielā katlā lej ūdeni, tajā iemaisa cieti, kas nostājusies kartupeļu sulas apakšā, un pievieno sāli. Kad katliņa saturs sabiezējis un uzkarsis, tajā ievieto cepelīnus. Tos gatavo apmēram 20–30 minūtes. Gatavošanas ilgums atkarīgs no izveidoto cepelīnu biezuma.
Uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztu cauraudzīti.
Gatavos cepelīnus izņem no katla, pasniedzot pārber ar gaļas gabaliņiem un pievieno krējumu.
Nezinu, ko tieši izdarīju nepareizi, gāju soli pēc soļa, bet pie vārīšanas visi cepelīni izjuka, beigas katls ar vienmērīgu neēdams masu:(