CEPELINAI jeb cepelīni

Prasa meistarību
līdz 1 h
5 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg nomizotu svaigu kartupeļu
  • 250 g nomizotu novārītu kartupeļu
  • ¼ tējkarotes sāls

 

PILDĪJUMAM

  • 300 g maltas cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • sāls un pipari pēc garšas
  • eļļa cepšanai

 

PASNIEGŠANAI

  • 200 g cauraudzīša
  • skābais krējums

Pagatavošana

5 gabaliem

  1. Svaigos kartupeļus sarīvē uz vissmalkākās rīves, tādējādi izveidojot tādu kā kartupeļu putru, masu liek marlē un kārtīgi nospiež sulu.
  2. Svaigo kartupeļu sulu neizlej, bet paglabā cepelīnu vārīšanas procesam.
  3. Svaigajiem kartupeļiem pievieno gaļas maļamajā mašīnā samaltus novārītos kartupeļus (tos var arī sarīvēt uz smalkās rīves) un sāli.
  4. Pagatavo pildījumu. Smalki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas sakarsētā eļļā, tad iemaisa maltajā gaļā, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  5. Ņem apmēram piekto daļu kartupeļu mīklas, rokās saplacina, vidū liek apmēram piektdaļu pagatavotā pildījuma, tad aizloka maliņas un, apviļājot rokās, izveido garenu cepelīnu. Tā pagatavo visus 5 cepelīnus.
  6. Lielā katlā lej ūdeni, tajā iemaisa cieti, kas nostājusies kartupeļu sulas apakšā, un pievieno sāli. Kad katliņa saturs sabiezējis un uzkarsis, tajā ievieto cepelīnus. Tos gatavo apmēram 20–30 minūtes. Gatavošanas ilgums atkarīgs no izveidoto cepelīnu biezuma.
  7. Uz pannas apcep nelielos gabaliņos sagrieztu cauraudzīti.
  8. Gatavos cepelīnus izņem no katla, pasniedzot pārber ar gaļas gabaliņiem un pievieno krējumu.

Komentāri: