Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Caponata
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
1 vidēja izmēra baklažāns
2 šalotes sīpoli
2 daiviņas ķiploku
3 nelieli sarkanie tomāti
2 tējkarotes kaperu
2 selerijas kāti
neliela sauja ciedru riekstu
6–8 sarkanā bazilika lapiņas
2 tējkarotes baltvīna etiķa
neliela sauja rozīņu
čabatas maize
Pagatavošana
Baklažānu pārgriež 4 daļās un sagriež vidēja izmēra kubiņos.
Baklažānus cep dziļā pannā vai katlā uz mērenas uguns ~ 20–30 minūtes, līdz tie ir pilnībā mīksti.
Gatavos baklažānus ņem ārā no pannas un tajā pašā pannā viegli apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus un kubiņos sagrieztus tomātus. Cep, līdz tomāti pilnībā zaudējuši formu un veidojas mērces konsistence.
Baklažānus liek atpakaļ pannā, pievieno nelielos kubiņos sagrieztus selerijas kātus, rozīnes, kaperus un baltvīna etiķi. Virsū liek vāku un sautē ~ 40–50 minūtes. Sautējumu ik pa laikam viegli apmaisa un beigās pievieno sāli.
Kad caponata ir gatava, tai ļauj nedaudz atdzist. Pa to laiku apgrauzdē čabatas maizes šķēles.
Pasniedzot pievieno svaigās bazilika labiņas un viegli apgrauzdētus ciedru riekstus.
Komentāri: