Caponata

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja izmēra baklažāns
  • 2 šalotes sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 3 nelieli sarkanie tomāti
  • 2 tējkarotes kaperu
  • 2 selerijas kāti
  • neliela sauja ciedru riekstu
  • 6–8 sarkanā bazilika lapiņas
  • 2 tējkarotes baltvīna etiķa
  • neliela sauja rozīņu
  • čabatas maize

Pagatavošana

  1. Baklažānu pārgriež 4 daļās un sagriež vidēja izmēra kubiņos.
  2. Baklažānus cep dziļā pannā vai katlā uz mērenas uguns ~ 20–30 minūtes, līdz tie ir pilnībā mīksti.
  3. Gatavos baklažānus ņem ārā no pannas un tajā pašā pannā viegli apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus un kubiņos sagrieztus tomātus. Cep, līdz tomāti pilnībā zaudējuši formu un veidojas mērces konsistence.
  4. Baklažānus liek atpakaļ pannā, pievieno nelielos kubiņos sagrieztus selerijas kātus, rozīnes, kaperus un baltvīna etiķi. Virsū liek vāku un sautē ~ 40–50 minūtes. Sautējumu ik pa laikam viegli apmaisa un beigās pievieno sāli.
  5. Kad caponata ir gatava, tai ļauj nedaudz atdzist. Pa to laiku apgrauzdē čabatas maizes šķēles.
  6. Pasniedzot pievieno svaigās bazilika labiņas un viegli apgrauzdētus ciedru riekstus.