Burgeri ar grilētiem ananasiem un saldo biezpienu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 burgeru maizītes ar ieraugu un pilngraudiem

400 g biezpiena

100 ml saldā krējuma

2 ēdamkarotes pūdercukura

sēkliņas no ½ vaniļas pāksts 

1 ananass

brūnais cukurs

20 g sviesta

2 mango

sula no ½ laima

30 g cukura

2 marakujas

svaiga piparmētra

Pagatavošana

  1. Bļodā liek biezpienu un, kuļot ar mikseri, pamazām pievieno saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas pāksts sēkliņas, līdz masa ir mīksta un viendabīga.
  2. Pagatavo mango mērci. Katliņā uz lēnas uguns karsē sagrieztu svaigu mango, cukuru un laima sulu. Karsē, līdz cukurs izkusis un mango kļuvis mīksts. Visu sablendē un ļauj atdzist.
  3. Svaigu ananasu nomizo, sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs un izgriež serdi. No visām pusēm pārber ar brūno cukuru, un liek grilēties karstā grilpannā ar sviestu. Grilē, līdz ananass ir zeltaini brūns un izteikti redzamas grila rieviņas.
  4. Uz pannas apgrauzdē abas burgera maizītes puses, līdz tās ir zeltaini brūnas. Ļauj nedaudz atdzist.
  5. Kārto saldos burgerus. Uz apakšējās maizītes liek saldo biezpienu, pārlej ar mango mērci un kārto grilēta ananasa šķēles, kam pāri kārto marakujas augļa mīkstumu. Pasniedz ar svaigu piparmētru.