Bumbieri vīna mērcē

līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

4–6 bumbieri

pudele sarkanvīna

miziņa no 1 citrona

1 vaniļas pāksts, atgriezta

2–3 kanēļa standziņas

200 g brūnā cukura

4–6 svaiga timiāna zariņi

Pagatavošana

  1. Sarkanvīnu lej katlā, pievieno visas garšvielas, timiānu un cukuru.
  2. Bumbierus nomizo, atstājot kātiņu. Tos liek katlā ar sarkanvīnu tā, lai bumbieri būtu pilnībā nosegti ar šķidrumu.
  3. Bumbierus vāra 20–30 minūtes. Vārīšanas laiks ir atkarīgs no bumbieru mīkstuma un gatavības. Pārbaudot bumbieru gatavību, tiem ir jābūt mīkstiem un viegli caurduramiem ar karoti.
  4. Kad bumbieri gatavi, tos izceļ no vīna un atdzesē. Vīnu turpina vārīt, līdz veidojas sīrupam līdzīga konsistence, ko pasniedzot pārlej pāri bumbieriem.