Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Buljonzupa ar dārzeņiem un makaroniem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Ļoti vienkāršs veids, kā bērnam pašam pagatavot sev siltu zupu. Ja vien mājās ir gatavs buljons, tad tas kalpo par pamatu siltai ēdienreizei, kur jāpievieno tikai iecienītākie dārzeņi un makaroni.
Sastāvdaļas
1 l gatava buljona
½ ziedkāposta galviņa
1–2 svaigi burkāni
pāris saujas zaļo zirnīšu
pāris saujas makaronu
zaļumi
var izmantot arī kartupeļus, kāļus, saldo kartupeli
Pagatavošana
Sagatavo dārzeņus. Notīra tos un sagriež mazos gabaliņos (tad tie ātri būs gatavi).
Katliņā lej buljonu un uzvāra to uz lēnas uguns. Vārošā buljonā liek dārzeņus, pavāra tos pāris minūtes, tad pievieno izvēlētos makaronus un turpina vārīšanu uz lēnas uguns, līdz makaroni gatavi (uz paciņas vienmēr norādīts vārīšanas ilgums).
Kad dārzeņi un makaroni gatavi, noņem no uguns, pievieno zirņus (ja izmanto saldētus, tad tos arī pievieno pašās beigās) un pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: