Linda no “Gatavo 3” prasmīgās komandas atklās ātru un vienkāršu recepti bulgura salātiem ar aromātiskiem, saulē kaltētiem tomātiem un rudenīgiem dārzeņiem. Šis ēdiens labi garšos gan siltā veidā kā pamatēdiens, gan nākamajā dienā – auksts, pusdienu kastītē līdzņemšanai uz darbu vai vakariņās.
Kas ir bulgurs? Bulgurs ir speciāli apstrādātu un sasmalcinātu kviešu graudu putraimi. Bulgura ražošanas procesā cietie kviešu graudi tiek tvaicēti, kaltēti, attīrīti un sasmalcināti līdz nepieciešamajam izmēram. Šajā graudu apstrādes procesā tiek saglabāti tajā esošie vitamīni, kas bulguru padara īpaši vērtīgu lietošanai uzturā.
Bulgurs Latvijā vēl nav sasniedzis savu popularitātes virsotni, tomēr nu jau kļuvis iecienīts daudzās mājās.
Latplanta garšvielas:
Veselīgs padoms!
Šis ēdiens ir ļoti pateicīgs arī tam, lai gardi pasniegtu un izbaudītu vairāk veselīgu dabas velšu, kuras citādi ikdienā, iespējams, nepatērējam. Šajos salātos lieliski iederas, piemēram, dažādas sēkliņas un kaltētas ogas – dzērvenes, godži ogas, zīdkoka ogas.
Labu apetīti!
Komentāri: