Brūno rīsu bļodiņa ar laša fileju

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g tvaicēto rīsu Just Nature
  • 400 g laša filejas
  • 120 g edamame pupiņu
  • 1 avokado
  • 2 redīsi

 

MĒRCEI

  • neliela buntīte diļļu
  • 30 g saulespuķu sēklu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • ½ tējkarotes medus
  • ½ tējkarotes citronpiparu
  • 50 ml olīveļļas

Pagatavošana

  1. Brūnos rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Laša fileju sagriež 2 vienādos gabalos un atdala no asakām.
  3. Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā liek laša gabalus. Cep ar vāku 4 minūtes no katras puses. Cepot šādā veidā, ietaupa lieku taukvielu patēriņu.
  4. Edamame pupiņas 3 minūtes noblanšē karstā sālsūdenī un atdala no pākstīm.
  5. Avokado atdala no mizas un kauliņa un sagriež šķēlītēs. Redīsu sagriež šķēlītēs.
  6. Pagatavo mērci. Sablendē kopā visas mērces sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja tā šķiet par biezu, pievieno mazliet ūdens un kārtīgi sablendē vēlreiz.
  7. Nelielās bļodiņās kārto rīsus, laša fileju, pupiņas, redīsus un avokado šķēlītes. Pasniedz ar mērci