Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Brūno rīsu bļodiņa ar laša fileju
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
150 g tvaicēto rīsu Just Nature
400 g laša filejas
120 g edamame pupiņu
1 avokado
2 redīsi
MĒRCEI
neliela buntīte diļļu
30 g saulespuķu sēklu
1 daiviņa ķiploka
½ tējkarotes medus
½ tējkarotes citronpiparu
50 ml olīveļļas
Pagatavošana
Brūnos rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Laša fileju sagriež 2 vienādos gabalos un atdala no asakām.
Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā liek laša gabalus. Cep ar vāku 4 minūtes no katras puses. Cepot šādā veidā, ietaupa lieku taukvielu patēriņu.
Edamame pupiņas 3 minūtes noblanšē karstā sālsūdenī un atdala no pākstīm.
Avokado atdala no mizas un kauliņa un sagriež šķēlītēs. Redīsu sagriež šķēlītēs.
Pagatavo mērci. Sablendē kopā visas mērces sastāvdaļas viendabīgā masā. Ja tā šķiet par biezu, pievieno mazliet ūdens un kārtīgi sablendē vēlreiz.
Nelielās bļodiņās kārto rīsus, laša fileju, pupiņas, redīsus un avokado šķēlītes. Pasniedz ar mērci
Komentāri: