Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Brokoļu un olu kišs
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
1 tējkarote sviesta
200 g brokoļu
1/3 tējkarotes sodas
1 sarkanais sīpols
2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
1 zariņš svaiga rozmarīna, sakapāts
1 vistas fileja, sagrieztas mazos gabaliņos
4 olas
25 g miltu
5 g cepamā pulvera
1/2 tējkarote kurkumas pulvera
80 g Parmas siera
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai. 20 cm/dm cepamo formu iesmērē ar sviestu, izklāj ar cepamo papīru gan apakšā, gan gar malām.
Brokoļus sadala mazās ziedkopās un noblanšē sodas ūdenī, līdz tie ir mīkstāki, bet nešķīst ārā.
Pannā olīveļļā apcep pusi sakapāta sarkanā sīpola, rozmarīnu un vistas gabaliņus, līdz sīpoli mīksti.
Bļodā pagatavo pīrāga masu. Vispirms sakuļ olas, tad pievieno miltus, cepamo pulveri un kurkumu, visu sakuļ. Masā iemaisa apceptos sīpolus, vistu un rozmarīnu. Pievieno brokoļus un sieru, visu apmaisa un lej sagatavotajā formā. Pa virsu kārto pāris sarkano sīpolu riņķīšu.
Cep uzkarsētā krāsnī aptuveni 40–50 minūtes, līdz kišs ir zeltains un viscaur izcepies.
Komentāri: