Brokoļu un olu kišs

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote sviesta
  • 200 g brokoļu
  • 1/3 tējkarotes sodas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • 1 zariņš svaiga rozmarīna, sakapāts
  • 1 vistas fileja, sagrieztas mazos gabaliņos
  • 4 olas
  • 25 g miltu
  • 5 g cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote kurkumas pulvera
  • 80 g Parmas siera

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai. 20 cm/dm cepamo formu iesmērē ar sviestu, izklāj ar cepamo papīru gan apakšā, gan gar malām.
  2. Brokoļus sadala mazās ziedkopās un noblanšē sodas ūdenī, līdz tie ir mīkstāki, bet nešķīst ārā.
  3. Pannā olīveļļā apcep pusi sakapāta sarkanā sīpola, rozmarīnu un vistas gabaliņus, līdz sīpoli mīksti.
  4. Bļodā pagatavo pīrāga masu. Vispirms sakuļ olas, tad pievieno miltus, cepamo pulveri un kurkumu, visu sakuļ. Masā iemaisa apceptos sīpolus, vistu un rozmarīnu. Pievieno brokoļus un sieru, visu apmaisa un lej sagatavotajā formā. Pa virsu kārto pāris sarkano sīpolu riņķīšu.
  5. Cep uzkarsētā krāsnī aptuveni 40–50 minūtes, līdz kišs ir zeltains un viscaur izcepies.