Brokoļu pasta ar bazilika pesto

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

500 g bio pastas pēc izvēles

1 galviņa brokoļa

3 daiviņas ķiploku

bio olīveļļa cepšanai

100 g rīvēta cietā tipa siera

sula no ½ citrona

sāls pēc garšas

4 ēdamkarotes bazilika pesto

Pagatavošana

  1. Novāra pastu pēc instrukcijas uz iepakojuma, nokāš un atliek malā, saglabājot ½ glāzi ūdens, kurā vārījusies pasta.
  2. Brokoli sadala nelielās ziedkopās un novāra verdošā ūdenī 5 minūtes. Nokāš.
  3. Katlā lej olīveļļu, pievieno izspiestas ķiploka daiviņas un noblanšētos brokoļus. Turpat katlā visu nedaudz apcep, pievieno novārīto pastu, pesto mērci, citronu sulu un rīvēto sieru. Visu iemaisa. Ja pasta šķiet par sausu, var pievienot ūdeni, kurā vārījušies makaroni.
  4. Nogaršo un pievieno sāli pēc nepieciešamības.