Brokastu kesadiljas

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 4 tortiljas
  • 15 šķēles čorizo desas
  • 6 olas
  • 1 zaļā paprika
  • 150 g Čedaras siera
  • 2 tomāti
  • 1 halapenjo pipars
  • 1 avokado
  • ¼ laima
  • sviests
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Karstā pannā vai uz uguns apdedzina veselu zaļo papriku. Nevajag baidīties, ka paprikas ārpuse nedaudz pārogļosies, – tas ir vajadzīgs. Kad tas ir izdarīts, papriku ieliek slēgtā traukā dabīgi tvaicēties savā karstumā. Šajā procesā paprikas apdegusī miza kļūs vieglāk noņemama. Noņem mizu, attīra no sēklām un sagriež vidēji lielos kubiņos.
  2. Vidēji lielos kubiņos sagriež čorizo desas šķēles. Liek pannā uz vidēji karstas uguns un, pa brīdim apmaisot, gatavo, līdz kubiņi paliek viegli kraukšķīgi. Nogriež uguni uz ¼ karstuma un pievieno sakultas olas. Palaikam apmaisot, veido olu kulteni.
  3. Pagatavo salsu. Kubiņos sagriež tomātus, kam pievieno smalkos kubiņos sagrieztu halapenjo piparu. Pievieno sāli un samaisa.
  4. Vienkāršotajai gvakamolei bļodā liek lielos kubiņos sagrieztu avokado, pievieno laima sulu, sāli, svaigi maltus melnos piparus. Visu saspaida ar dakšu.
  5. Uz vidēji lielas uguns pannā izkausē ¼ tējkarotes sviesta. Kad sviests izkusis, pannā liek tortilju, vienmērīgi pārber rīvētu Čedaras sieru, kārto pusi olu kulteņa ar čorizo desu, pusi sagrieztās zaļās paprikas, pārber visu vēlreiz ar rīvētu Čedaras sieru un liek virsū otru tortilju. Kad apakšējā tortilja ir kļuvusi zeltaini brūna, kesadilju apgriež un gaida, kamēr tā kļūst tikpat zeltaini brūna. Otrai kesadiljai procesu atkārto.
  6. Pasniedz ar salsu un gvakamoli.