Mīklu izrullē, ieklāj 24 cm/dm lielā veidnē un sadursta ar dakšiņu. Pa virsu izklāj karsti kūpināta bekona šķēles.
Pildījumam bļodā liek biezpienu, olas, krējumu, sakapātus ķiplokus un zaļumus, visu sablendē viendabīgā masā. Tai jābūt pabieza krējuma konsistencē. Pagaršo un noregulē garšu ar sāli un cukuru.
Pildījumu lej virsū mīklai ar bekonu, un visu cep krāsnī apmēram 45 minūtes 200 °C temperatūrā.
Pagatavo salātus. Ķiršu tomātiņus griež uz pusēm un sajauc kopā bļodā. Ar rokām saplēš piparmētru lapiņas, pievieno balzametiķa krēmu, sāli, nedaudz medu un olīveļļu, un visu sajauc kopā.
Tarte labi garšos gan auksta, gan silta. Katram ēdājam viens vai divi gabaliņi un klāt tomātu salāti.
Komentāri: