BIEZPIENA TARTE AR BEKONU UN TOMĀTU SALĀTIEM

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g smilšu mīklas

PILDĪJUMAM

  • 600 g vājpiena biezpiena
  • 150 g skābā krējuma 20 %
  • 4 olas
  • bunte zaļumu – pētersīļi, dilles
  • 2 daiviņas ķiploku
  • apmēram 150 g bekona
  • sāls, cukurs, pipari pēc garšas

TOMĀTU SALĀTIEM

  • 250 g mazo sarkano ķiršu tomātiņu
  • 250 g mazo dzelteno ķiršu tomātiņu
  • sauja svaigu piparmētru
  • 1 ēdamkarote balzametiķa krēma
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes labas olīveļļas
  • 1 tējkarote medus vai kā cita salda

Pagatavošana

  1. Mīklu izrullē, ieklāj 24 cm/dm lielā veidnē un sadursta ar dakšiņu. Pa virsu izklāj karsti kūpināta bekona šķēles.
  2. Pildījumam bļodā liek biezpienu, olas, krējumu, sakapātus ķiplokus un zaļumus, visu sablendē viendabīgā masā. Tai jābūt pabieza krējuma konsistencē. Pagaršo un noregulē garšu ar sāli un cukuru.
  3. Pildījumu lej virsū mīklai ar bekonu, un visu cep krāsnī apmēram 45 minūtes 200 °C temperatūrā.
  4. Pagatavo salātus. Ķiršu tomātiņus griež uz pusēm un sajauc kopā bļodā. Ar rokām saplēš piparmētru lapiņas, pievieno balzametiķa krēmu, sāli, nedaudz medu un olīveļļu, un visu sajauc kopā.
  5. Tarte labi garšos gan auksta, gan silta. Katram ēdājam viens vai divi gabaliņi un klāt tomātu salāti.