Biezpiena sieriņš

Viegla
līdz 1 h, līdz 2 h
10 personām

Ko darīt, ja mājās nekā nav, bet ir 10 kg biezpiena? Pagatavot gigantisku biezpiena sieriņu? Bet kā pēc tam to apēst? To visu skaties “Visi Pie Galda!” 1.raidījumā, kas pieejams Pie Galda! Youtube kanālā. Šī recepte gan nebūs izmēros tik apjomīga, bet tomēr 10 ēdājiem būs iespēja nobaudīt katram savu porciju, kas ir divas reizes lielāka nekā veikalos ierastie sieriņi.

Sastāvdaļas

Biezpiena masai:

  • 1 kg 9% biezpiena
  • 1/2 iepakojuma Santa Maria vaniļas cukura
  • 50 g pūdercukura
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g žāvētu dzērveņu
  • 50 g žāvētu aprikožu
  • 50 g rozīņu

Šokolādes glazūrai:

  • 250 g šokolādes

Dekorēšanai:

  • 50 g lobītu pistāciju
  • 50 g lazdu riekstu
  • 100 g baltā cukura
  • 50 g žāvētu augļu

Pagatavošana

  1. Pagatavo biezpiena masu. Biezpienu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai sablendē, līdz tas iegūst vienveidīgu, krēmīgu konsistenci.
  2. Biezpiena masu sajauc ar pūdercukuru, vaniļas cukuru un saldo krējumu. Pievieno gabaliņos sagrieztus žāvētus augļus, un visu rūpīgi samaisa.
  3. Lielā formā ieklāj pārtikas plēvi, lai masa nepielīp pie formas. Biezpiena masu visai blīvi iepilda formā un piespiež, lai neveidojas gaisa kabatas un biezpiena sieriņš neizjūk. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī, vēlams, vismaz uz 1 stundu.
  4. Pagatavo karamelizētos lazdu riekstus. Pannā uz nelielas uguns izkausē balto cukuru, līdz izveidojas šķidra karamele. Lazdu riekstus sajauc ar karameli un pēc iespējas ātrāk izlīdzina uz cepamā papīra, lai tie atdziest un sastingst. Pirms sieriņa dekorēšanas karamelizētos riekstus sadala gabaliņos.
  5. Sastingušo biezpiena masu izņem no formas, liek uz cepamā papīra un tai pāri lej ūdens peldē izkausētu šokolādi. Dekorē ar žāvētiem augļiem, pistācijām un karamelizētajiem lazdu riekstiem.
  6. Pirms griešanas un pasniegšanas gatavo biezpiena sieriņu vēlams atstāt ledusskapī uz 1 stundu, kamēr glazūra sacietē.