Biezpiena kūka ar persikiem un bezē

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
16 personām

Sastāvdaļas

100 g sviesta
100 g pilnpiena biezpiena
250 g miltu
½ tējkarotes cepamā pulvera
400 g biezpiena
1 tējkarote vanilīna cukura
4 olas
50 g skābā krējuma
1 citrona miziņa
500 g persiku
100 g pūdercukura

Pagatavošana

1. Pagatavo mīklu, bļodā sajaucot pilnpiena biezpienu ar sviestu, miltiem un cepamo
pulveri. Mīca mīklu ar delnas palīdzību. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz auksta
ūdens, lai mīkla labāk padotos mīcīšanai.
2. Lielā bļodā liek biezpienu, vanilīna cukuru, olu dzeltenumus (baltumus pietaupa
virskārtai), skābo krējumu un pierīvē citrona miziņu. Samaisa viendabīgā masā, ja
nepieciešams, lielākos biezpiena gabalus sasmalcina ar dakšiņu.
3. Persikus sagriež daiviņās.
4. Kūkas veidnē izlīdzina mīklu, veidojot maliņas aptuveni 2 cm augstumā. Sadursta ar
dakšu, un liek cepties 180 ºC temperatūrā uz 10 minūtēm.
5. Virs mīklas uzlej biezpiena masu un izkārto persiku gabaliņus, nedaudz iegremdējot
tos.
6. Cep 180 ºC temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz biezpiens kļūst zeltaini brūns.
7. Tikmēr tīrā stikla bļodā liek olu baltumus, šķipsnu sāli un ar mikseri puto. Kad
parādās baltas putas, pa karotei pievieno pūdercukuru, nepārtraucot putošanu. Kad
saputota stingra masa, kas nelīst no bļodas, olbaltums ir gatavs.
8. Virs izceptās biezpiena masas uzliek olbaltumu, izlīdzina pa visu veidni un liek
cepties grila režīmā uz burtiski dažām minūtēm, līdz olbaltums ir apdedzis zeltaini
brūns.
9. Kūku padzesē vismaz 1 stundu un tad pasniedz.

Komentāri: