Ideāls, viegls un veselīgs ēdiens veģetāriešiem un veselīga dzīvesveida piekritējiem. Pasniedziet šo košo ēdienu ar tikpat košiem lapu salātiem.
Variācijas par tēmu:
Indijas riekstus var aizstāt ar Makadāmijas riekstiem vai pistācijām.
Kā piedevu ēdienam var pagatavot krējuma-mārrutku mērci: 150 ml skābā krējuma pievieno 2 tējkarotes mārrutku, šķipsniņu cukura, un samaisa.
Der zināt:
Ja bietes vārāt paši, tad, lai saglabātu pēc iespējas vairāk vitamīnu, nemizotas bietes liek verdošā ūdenī un vārīšanas laikā katlam uzliek vāku. Lai saglabātu biešu garšu, vārīšanas laikā sāli nepievieno!
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Vārītās bietes sagriež kubiciņos.
Riekstus sasmalcina.
Dilles noskalo un smalki sagriež.
Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes cep sīpolus, līdz tie ir kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un pacep vēl minūti.
Pievieno rīsus, apmaisa un 1-2 minūtes cep, lai rīsi uzņemtu sīpolu un ķiploku aromātu.
Pievieno 2 kausiņus buljona, samaisa un sutina, līdz rīsi uzsūkuši visu buljonu. Nepārtraukti maisot, turpina pa kausam pievienot buljonu, līdz rīsi ir sabrieduši un kļuvuši krēmīgi (~ 20 minūtes).
Jau gataviem rīsiem turpat pannā pievieno bietes.
Pievieno riekstus.
Tad pievieno mārrutkus un gatavo vēl 5 minūtes. Visbeidzot pēc garšas pieber sāli un piparus.
Risoto pasniedz, pārkaisītu ar sasmalcinātām dillēm.
Supergaršīgi:) Neesmu sarkano biešu cienītāja, bet šajā receptē tās bija gardas! Paldies!
Man ir milzīgs maiss ar basmati rīsiem, vai tie arī noder risoto gatavošanā?