Biešu plācenīši

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Šie plācenīši garšas ziņā ir pavisam latviski. Biešu aromāti lieliski draudzējas ar dillēm un ķiplokiem, un rezultāts – ļoti izteiksmīgs.

Sastāvdaļas

  • 200 g svaigu biešu
  • 200 g vārītu biešu
  • 300 g bundžiņa turku zirņu
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 7 daiviņas ķiploku
  • pāris lielas ēdamkarotes kamas miltu (var arī parastos, piemēram, rudzu)
  • 300 ml grieķu jogurta
  • maza buntīte diļļu
  • sula un miziņa no 1 citrona
  • sāls

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Bietes – gan svaigās, gan vārītās – sarīvē, ķiplokus saspiež ar ķiploku spiedi, turku zirņus saspaida ar kartupeļu stampu.
  3. Visu sajauc, pievieno miltus, olu, eļļu un sāli.
  4. Veido mazus plācenīšus un liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties cepeškrāsnī ~ 35 minūtes. Šādi cepot, būs jāpievieno mazāk eļļas. Otrs variants ir likt uz sakarsētas pannas un cept eļļā no abām pusēm ~ 5 minūtes, līdz abas puses ir brūnas.
  5. Pagatavo mērci. ¼ grieķu jogurta un dilles sablendē. Samaisa ar pārējo jogurtu, citrona miziņu un sāli, tad pamazām pēc garšas pievieno citronu sulu.

Komentāri:

  • MRuta saka:

    Raidījumā receptes ar bietēm ļoti labas. Ierasti tradicionāli- biešu zupa, biešu salāti ar ķimeņu un citrona izvilkumu. Iedvesmojoši.

  • Alise saka:

    Iespējams es kaut ko izdarīju neprecīzi, jo plācenīši sanāca praktiski neēdami 🙁

  • Inese saka:

    Šeit nekorekti norādīta cepeškrāsns temperatūra. Raidījumā tā bija 200C. Iespējams tāpēc plāceņi var neizdoties, jo receptē norādītās svaigās bietes gluži vienkārši 160C un tikai 20 minūtēs nepaspēj izcepties.

  • Liene Vilnīte saka:

    Atvainojamies par kļūdu receptē. Krāsni uzkarsējam līdz 180 C temperatūrai un cepam apm. 35 minūtes.

  • Kate.M. saka:

    Kopējā garša tiešām ir pārsteidzoši laba! Paldies, par gardo recepti 🙂