“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.
Biešu plācenīši
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Šie plācenīši garšas ziņā ir pavisam latviski. Biešu aromāti lieliski draudzējas ar dillēm un ķiplokiem, un rezultāts – ļoti izteiksmīgs.
Sastāvdaļas
200 g svaigu biešu
200 g vārītu biešu
300 g bundžiņa turku zirņu
1 ola
3 ēdamkarotes olīveļļas
7 daiviņas ķiploku
pāris lielas ēdamkarotes kamas miltu (var arī parastos, piemēram, rudzu)
300 ml grieķu jogurta
maza buntīte diļļu
sula un miziņa no 1 citrona
sāls
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
Bietes – gan svaigās, gan vārītās – sarīvē, ķiplokus saspiež ar ķiploku spiedi, turku zirņus saspaida ar kartupeļu stampu.
Visu sajauc, pievieno miltus, olu, eļļu un sāli.
Veido mazus plācenīšus un liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepties cepeškrāsnī ~ 35 minūtes. Šādi cepot, būs jāpievieno mazāk eļļas. Otrs variants ir likt uz sakarsētas pannas un cept eļļā no abām pusēm ~ 5 minūtes, līdz abas puses ir brūnas.
Pagatavo mērci. ¼ grieķu jogurta un dilles sablendē. Samaisa ar pārējo jogurtu, citrona miziņu un sāli, tad pamazām pēc garšas pievieno citronu sulu.
Šeit nekorekti norādīta cepeškrāsns temperatūra. Raidījumā tā bija 200C. Iespējams tāpēc plāceņi var neizdoties, jo receptē norādītās svaigās bietes gluži vienkārši 160C un tikai 20 minūtēs nepaspēj izcepties.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Raidījumā receptes ar bietēm ļoti labas. Ierasti tradicionāli- biešu zupa, biešu salāti ar ķimeņu un citrona izvilkumu. Iedvesmojoši.
Iespējams es kaut ko izdarīju neprecīzi, jo plācenīši sanāca praktiski neēdami 🙁
Šeit nekorekti norādīta cepeškrāsns temperatūra. Raidījumā tā bija 200C. Iespējams tāpēc plāceņi var neizdoties, jo receptē norādītās svaigās bietes gluži vienkārši 160C un tikai 20 minūtēs nepaspēj izcepties.
Atvainojamies par kļūdu receptē. Krāsni uzkarsējam līdz 180 C temperatūrai un cepam apm. 35 minūtes.
Kopējā garša tiešām ir pārsteidzoši laba! Paldies, par gardo recepti 🙂