2 lielas saujas jeb ~150–200 g rīvēta Džiugas siera (uz smalkas rīves)
1 glāze rīsu miltu (vai mandeļu miltu)
2 tējkarotes cepamā pulvera
2–3 olas
200 ml garšaugu ķiploku eļļas vai kādas citas gardas Vom Fass eļļas
liela šķipsna kaltētu Vidusjūras/Provansas garšaugu
2–3 izspiestas daiviņas ķiploku
sauja rupji sakapātu melno olīvu
sauja sakapāta bekona
sauja kapātu mandeļu vai citu riekstu
1 ēdamkarote sakapātu kaltētu tomātu gabaliņu
pipari un sāls pēc garšas
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sajauc kopā un samīca. Masa lips pie rokām, tā tam ir jābūt. Tāpēc uzreiz vajag sagatavot veidni – izklāt to ar cepamo papīru, ko var vieglītēm iesmērēt ar sviestu.
Kad masa gatava, liek to veidnē, ar rokām, kas viegli samitrinātas ar ūdeni, nogludina, uzkaisa pa virsu mazliet rīvētā siera.
Cep 40–45 minūtes 190 °C temperatūrā.
Ļauj padzist, griež, ziež virsū avokado, ar zāli barotas govs sviestu vai olīvu tapenadi un ēd, bēdu nezinot.
Komentāri: